Зима ніяк не відступить: де в Україні на початку тижня чекати морозів

Читать на русском
Автор
Погода в Україні
Погода в Україні. Фото Створено нейромережею для Telegtaf.com.ua

В яких регіонах буде плюсова температура

В Україну повертається холодна погода. Очікуються опади у вигляді дощу та мокрого снігу, які будуть найбільш інтенсивними на заході країни та Криму.

На півночі Лівобережжя очікуються нічні морози до -8 градусів морозу. Такий прогноз зробив метеоролог Ігор Кібальчич.

У понеділок, 11 березня, у західних областях пройдуть невеликі, часом помірні дощі, у Карпатах — з мокрим снігом. Вітер східний / південно-східний, 5 — 10 м/с, вдень у західній частині окремі пориви 15 — 17 м/с. Температура повітря в західних та південних регіонах вночі +1…+6 тепла, вдень +7…+12 градусів. У центральних, східних та північних областях вночі -3…-8 морозу, вдень лише +2…+7 тепла.

Нестійка погода очікується вівторок, 12 березня. На Правобережній частині України пройдуть дощі, подекуди з мокрим снігом. У Карпатах значні опади, місцями тумани. На Лівобережжі — переважно без опадів. Вітер південно-східної чверті, 5 — 10 м/с. Температура повітря вночі +1…+6 тепла, у північних та східних областях -3…-8 морозу; вдень +3…+8 тепла; у південній половині та на Закарпатті +10…+13 градусів тепла.

У більшості регіонів України, за винятком Криму, Луганської та Сумської областей, 13 березня пройдуть дощі, можливий мокрий сніг. Місцями ймовірне налипання мокрого снігу, на дорогах вночі місцями ожеледиця. Вітер східний, 5 — 10 м/с, у Приазов'ї окремі пориви, 15 — 17 м/с. Температура повітря вночі +1…+7 тепла, у східних та північних областях -4…+1 градусів; вдень +3…+8 тепла, на півдні та у Криму місцями +12…+17 тепла.

Раніше "Телеграф" розповідав, які рослини не можна обрізати навесні. Вони просто не перенесуть процедуру обрізання.