Великі запаси, непрохані поради і не лише: радянські звички, які можуть псувати життя і зараз

Читать на русском
Автор
Радянська родина Новина оновлена 09 березня 2024, 11:14
Радянська родина. Фото uain.press

Багато хто тягне їх через все життя і навчає так робити дітей і онуків

На те, що людина "застрягла" у радянському минулому можуть вказати не лише деякі предмети інтер’єру, а й характерні звички мешканців СРСР. Вони пов’язані, передусім з тим, що на той час людям бракувало елементарних речей.

"Телеграф" зібрав звички радянського минулого, які можуть псувати життя досі. Багато хто автоматично продовжує робити певним чином і навчає своїх дітей.

Звичка все їсти з хлібом пов’язана з тим, що в Союзі прагнули заповнити шлунок якомога щільніше, щоб людина довго не захотіла їсти та могла довше працювати. З хлібом їли навіть макарони, звідси й вимога деяких сьогоднішніх бабусь — "їж із хлібом", якою буквально переслідують онуків.

Обов’язковий обід із трьох страв вважався повноцінним харчуванням — обов’язково має бути суп, "друге", салат. Насправді харчуватися треба повноцінно і відповідно до своїх уподобань.

Лікуватися без допомоги лікаря було звичайною справою в Союзі, способи та рецепти переходили від людини до людини й хворі ставили на собі експерименти. Дехто й зараз до останнього відтягує візит до лікаря, що не є розумним.

Давати хабарі продуктами за надані послуги — хоча сьогодні всього достатньо, звичка вкоренилася. Деякі дякують за послугу шоколадкою або пачкою кави. Тим часом іноді це виглядає дуже дивно.

Робити великі запаси продуктів було нормально в СРСР, тому що був дефіцит та нестача. Сьогодні це не має сенсу, крім того, запаси можуть зіпсуватися.

Звичка носити старі речі як домашній одяг виникла тому, що одяг у СРСР був дефіцитним і найчастіше жахливим. Тому, наприклад, улюблений светр заношували до дірок спочатку "на вихід", а потім удома. В умовах сьогоднішньої великої кількості одягу на будь-який смак така звичка не тільки безглузда, а й призводить до того, що людина ходить вдома в "шматті".

І ще одна звичка видає радянську за ментальністю людину — давати непрохані поради. У Союзі це було нормою, а сьогодні призведе лише до того, що порадника почнуть всі уникати.

Раніше "Телеграф" розповідав, які "педагогічні прийоми" із СРСР варто назавжди викинути з пам’яті.