Випічка, що тане в роті: без апетитного "Столичного" кексу ви не сядете пити чай

Читати російською
Автор

Простий варіант смачної домашньої випічки

Ми розповідали, як на Масницю приготувати апетитні вареники "начинка в начинці". Але яке ж святкування без солодкої випічки? Якщо шукаєте вдалий рецепт, то зверніть увагу на наступний.

На порталі "1 хвилина" розповіли, як приготувати дуже вдалий і смачний кекс із родзинками. Він виходить дуже м’який — ну просто тане в роті. Ще й готується зовсім нескладно. Просто ідеальний варіант домашньої випічки.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло (м'яке) — 180 г
  • Цукор — 180 г
  • Сіль — щіпка
  • Ваніль — до смаку
  • Яйця — 3 шт.
  • Пшеничне борошно — 250 г
  • Розпушувач для тіста — 1 ч. ложка
  • Родзинки — 180 г
  • Форма розміром 23х11 см

Спосіб приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 170 градусів. Змащуємо форму для випікання вершковим маслом і обсипаємо борошном.
  2. У глибокій мисці з'єднуємо м'яке вершкове масло, сіль, цукор, ваніль. Перемішуємо інгредієнти лопаткою, а потім збиваємо за допомогою міксера.
  3. Поступово додаємо яйця та продовжуємо збивати. За бажанням можна додати дрібку куркуми для насиченості.
  4. В окремій тарілці з'єднуємо борошно з розпушувачем і просіюємо в миску до інших продуктів. Замішуємо тісто кухонною лопаткою (повинна вийти кремова консистенція, тому довго перемішувати не потрібно).
  5. Промиваємо родзинки в теплій воді, просушуємо паперовими рушничками й додаємо до тіста. Добре перемішуємо.
  6. Перекладаємо тісто в підготовлену форму та рівномірно розподіляємо лопаткою. Форму потрібно заповнювати на 2/3.
  7. Відправляємо майбутній кекс у розігріту духовку при температурі 170 градусів. Випікаємо протягом 1 години.
  8. Перевіряємо випічку на готовність дерев'яною шпажкою та залишаємо вистигати у формі — це важливий момент.

Виймаємо кекс із форми й посипаємо його цукровою пудрою перед подачею. Також ми розповідали, як приготувати дуже смачне яблучне печиво.