Мокрий сніг, морози та похолодання: чим ще здивує українців погода на початку березня

Читать на русском
Автор
561
Якою буде погода в Україні в найближчий тиждень Новина оновлена 04 березня 2024, 14:28
Якою буде погода в Україні в найближчий тиждень. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Синоптики зробили прогноз на 4-9 березня

У найближчий тиждень в Україні буде мінлива погода. Ближче до кінця тижня очікується похолодання, а також декілька наступних днів в деяких областях будуть опади у вигляді дощів і навіть мокрого снігу.

Про це повідомили на сайті Укргідрометцентру. Синоптики зазначають, що у вихідні температура повітря впаде відразу на кілька градусів.

Найтеплішим днем цього тижня стане вівторок, 5 березня. У частині областей удень до +14 градусів. У Криму буде +15.

У понеділок, 4 березня, у західній частині України пройдуть дощі. При цьому температура повітря вдень буде до +11, а вночі до +3. У центральних областях температура повітря до +9, а вночі впаде до -2. На півдні очікується до +10...+11 градусів вдень і до +2 вночі. У східній частині до +9 градусів вдень і до -2 вночі. На півночі країни вдень +7, а вночі -1.

5 березня очікуються опади у вигляді дощу в західних областях України. Температура повітря підійматиметься до +14..+15 градусів, а вночі — до -1. У центрі країни буде до +9 градусів вдень та до +2 вночі. У південних областях до +11, а Криму до +15. Вночі до +1. На сході країни очікується до +7 вдень та до -3 вночі. У північних областях до +8 і до -1 вночі.

У середу, 6 березня, настане похолодання та в частині областей пройде мокрий сніг із дощем. Опадів варто очікувати у центральній частині країни, у західних областях, а також у Сумській області. У давнину у цей день буде хмарно. Температура повітря в західних та центральних областях впаде до +5 вдень та до +4 вночі. На півдні буде до +10 вдень та до +2..+3 вночі. У східних областях очікується до +6 вдень та до -2 вночі. А на півночі буде до +3 вдень та до -2 вночі.

7 березня дощова погода перейде на південь країни. Температура повітря буде до +10 градусів вдень, а вночі до +1. У західній частині країни до +5 вдень і до -3 вночі. У центральній частині України синоптики обіцяють до +5 вдень та до -4 вночі. На півночі буде до +3 вдень та до -5 вночі. У східних областях очікується до +3 вдень та до -3 вночі.

8 березня дощ пройде лише у Чернівецькій, Івано-Франківській та Ужгородській областях. У давнину вдень буде йти дощ. У центральній частині країни вдень очікується до +6 градусів темпера і до -4 вночі, у західних областях буде до +7...8 градусів, а до ночі до -5. У північній частині країни температура повітря вдень підніметься до 5 градусів, вночі впаде до -6. У східній частині буде до +3...+4 вдень і до -5 вночі. На півдні у цей день буде до +7 градусів, уночі -3.

У суботу, 9 березня, синоптики не прогнозують опадів. Хмарна погода триматиметься у всіх областях цілий день. У Західній частині країни до +10 градусів, але вночі похолодає до -5. У північних областях буде до +4...+5 градусів, вночі до -6. У центральній частині — до +6 градусів, а вночі до -3.. -4. На сході буде до +6 та -5. Також на півдні у суботу очікується до +7, а вночі -3.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що синоптики розповіли, якою буде погода у Києві 4 березня. За їхніми даними, вдень до +7 градусів, а вночі до -1.