Які продукти СРСР вкрав у "ненависного Заходу": ви будете дуже здивовані

Читать на русском
Автор
7196
Плавлений сир "Дружба" Новина оновлена 01 березня 2024, 20:08
Плавлений сир "Дружба". Фото Скриншот

Йдеться про низку технологій та рецептур

Виявляється, не всі продукти в СРСР були істинно радянськими. Деякі з них Союз украв у "ненависного Заходу".

Наприклад, знаменитий пломбір, який був вершиною досягнення харчової промисловості СРСР, насправді запозичений у США. Те саме стосується згущеного молока, культового плавленого сирку і ще низки технологій і рецептур. Про це йдеться у відеоролику Filter.mkip у Instagram.

Як відомо, згущене молоко почали виготовляти у світі ще в 1856 році. Цей продукт запатентував американець Гейл Борден і згодом почав поширюватися іншими країнами. Тільки після поїздки наркома харчової промисловості СРСР Анастаса Мікояна до США у союзі почали виробляти згущене молоко та сухі молочні суміші для дітей.

Так само з-за кордону до Союзу "прийшли" котлети. 1937 року в СРСР почали виготовляти щось на кшталт американських бургерів — котлети з круглою булочкою. Проте радянські люди не сприйняли цю страву і вона не прижилася.

Подібна історія і з плавленим сирком. Його батьківщиною вважається Швейцарія, де цей продукт почали виробляти ще 1911 року і лише 1934 року він народився Союзі. А вже у США Мікоян запозичив покращену рецептуру та упаковку для сирку.

Крім того, з ненависного західного світу радянський нарком привіз не лише нові рецептури та продукти, а й техніку. Так, у СРСР з’явилися перші холодильники, де згодом почали тримати напівфабрикати на продаж.

А потім Нікоян підглянув у США ідею заморожувати овочі та фрукти, а ще привіз технології консервації продуктів. Нові методи та західні виробничі потужності дозволили збільшити виробництво консервів у союзі у 11 разів. Тоді масово почали консервувати горошок, кукурудзу, квасолю, томати, огірки та фруктові компоти.

Раніше "Телеграф" писав про головні міфи про роботу в Радянському Союзі. І мова не лише про "хорошу зарплату", якої нібито на все вистачало.