Перестав виступати та лікується від залежності: куди зник переможець Євробачення Олександр Рибак

Читать на русском
Автор
11935
Зараз Олександр Рибак не може виконувати більше трьох пісень — втомлюється та забуває слова Новина оновлена 06 березня 2024, 13:17
Зараз Олександр Рибак не може виконувати більше трьох пісень — втомлюється та забуває слова. Фото Getty Images

Артист переїхав до Америки і отримав диплом кінокомпозитора

Цього року виповнюється п’ятнадцять років із моменту перемоги на Євробаченні співака з Норвегії Олександра Рибака з піснею "Fairytale". З нею до нього прийшла шалена популярність на пострадянському просторі. "Телеграф" розповідає, що відбувалося зі співаком далі після конкурсу.

Нагадаємо, що раніше ми писали про переможницю Євробачення із Сербії, Марію Шерифович.

Зірка корпоративів

Такої популярності іноземні переможці Євробачення в Україні не мали ніколи. Олександр Рибак став першим, який не мав відбою від пропозицій. Він став настільки частим гостем корпоративів в Україні, що тут з’явився окремий директор. Співак навіть зняв три кліпи в Україні, над якими працював наш режисер Олександр Філатович. Крім цього він став частим учасником теле-шоу, що знімалися в Україні та Росії.

Все це пояснювалося тим, що публіка сприймала його своїм. Олександр хоч і норвежець за паспортом, але за походженням білорус. Його батьки музиканти і емігрували з Білорусі, коли їхньому синові було чотири роки. У результаті Рибак добре володіє не тільки норвезькою, а й англійською, білорукою та російською мовами.

Що ж до популярності, що звалилася на його голову, то він виявився заручником своєї переможної пісні "Fairytale". Очевидці кажуть, що на закритих святкових вечірках йому іноді доводилося виконувати її п’ять разів поспіль. Це не могло не дратувати, коли працюєш не покладаючи рук, пишеш нові пісні, а тобі кажуть, що всі вони, звичайно, не погані, але ти давай ту саму.

Олександр Рибак по п’ять разів за вечірку виконував свій переможний хіт

Проте співак знайшов вихід. Враховуючи, що саме на пострадянському просторі він мав найбільшу популярність, він почав писати пісні двома мовами — англійською та російською. І після цього справа пішла набагато краще. З’явилися нові хіти, які почали набирати десятки мільйонів переглядів у YouTube.

Спроба вдруге виграти Євробачення призвела до краху

Через дев’ять років після тріумфу на Євробаченні Олександр вирішує вдруге взяти участь у конкурсі. Однак нова пісня "That’s how you write a song" не приносить успіху. Співак проходить у фінал, але потім посідає аж 15 місце. Для переможця, який минулого разу встановив рекорд із набраних балів, це був просто крах. А разом із ним прийшли й проблеми зі здоров’ям, які, можливо, і були спричинені гучним провалом. Артист почав погано спати, за словами людей з його оточення він спочатку був неспокійним і поступово зникла впевненість у всьому, включаючи самого себе. Артист почав вживати психотропні препарати і поступово отримав від них залежність. Олександр Рибак перестав давати сольні концерти і задовольнявся виключно "солянками", в яких виконував по дві-три пісні. У результаті, 2020 року він взагалі припинив виступати і зайнявся лікуванням. Каже, що головний біль, галюцинації, холодний піт та нічні кошмари стали переслідувати його щодня.

"Мої лікарі мені кажуть, що я не можу довгі сольники робити, бо маю проблеми з концентрацією. Я можу заспівати пару пісень, три пісні, потім відпочити, подумати, згадати текст і співати ще дві-три пісні. Коли я вже перестав. пити снодійне та різні таблетки приймати, вже почував себе знову Олександром Рибаком", — сказав артист в одному з інтерв’ю.

Але це не єдина проблема, яку він отримав. Співаку 37 років і він досі не одружений. Не дивно, що колись пішли чутки про те, що він нетрадиційної сексуальної орієнтації. Якоїсь миті йому навіть довелося виправдовуватися і спростовувати це. А тепер у нього з минулого року тягнеться скандал, де його колишня подруга та помічниця Євгенія звинувачує у домаганнях. Щоправда, суд, судячи з розвитку подій, на його боці.

Олександр уже три роки як живе у США, де вступив на програму магістратури до Колумбійського коледжу, що знаходиться у Чикаго. За два роки він одержав диплом кінокомпозитора.

В Америці Олександр Рибак створив мерч — іменні майки, шапки та термоси. Також він презентував нову пісню Memories, де рефреном звучить музична цитата з його хіта з Євробачення Fairytale.