Сміх до сліз: кращі комедії 21 століття, які розсмішать навіть найсумнішого!

Читать на русском
Автор
789
Кадр із фільму "Борат"
Кадр із фільму "Борат". Фото cbs42.com

Приготуйтеся захлинутися від сміху

Життя може бути важким, тому час від часу всім нам потрібно трохи посміятися. Добра комедія — це справжній бальзам на душу, який допомагає забути про проблеми й просто насолодитися моментом.

Від сатиричних пародій та чорного гумору до романтичних непорозумінь та сімейних забав — світ кіно 21 століття має багатий вибір комедійних стрічок на будь-який смак. Деякі епізоди змусять вас реготати через їхню абсурдність, інші — усміхатися з ніжністю через майстерне зображення людських стосунків, інформує портал vogue.ua.

Ми підібрали для вас кращі комедійні хіти нового тисячоліття, які гарантовано зарядять вас позитивними емоціями та подарують кілька годин безтурботного веселощів.

Борат (2006)

IMDb: 7.4

Головний герой — казахський журналіст Борат Саґдієв — приїжджає до США з метою зняти фільм про американську культуру та цінності.

Протягом подорожі Америкою Борат демонструє свою дивакувату та безцеремонну поведінку, потрапляючи в безглузді та скандальні ситуації через нерозуміння норм і традицій американського суспільства. Його грубі жарти, образливі зауваження та політично некоректні вчинки шокують і бентежать оточуючих.

Проте крізь цей гумористичний антураж фільм піднімає серйозні питання стереотипів, расизму, антисемітизму та подвійних стандартів у суспільстві. Непередбачувані розіграші з непрофесійними акторами надають стрічці додаткової автентичності.

Борат (2006)

Залягти на дно в Брюгге (2008)

IMDb: 7.9

Двоє кілерів на ім'я Рей і Кен отримують нове завдання від свого керівника Гаррі — заховатись на деякий час у середньовічному бельгійському містечку Брюгге. У Рея завдання викликає захоплення мальовничими краєвидами та архітектурою, тоді як Кена більше цікавлять алкоголь та розваги.

Однак їхнє перебування в Брюгге раптово ускладнюється після того, як Рей вчиняє непередбачуваний і жахливий вчинок. Гаррі відправляє досвідченого кілера на ім'я Хлопчик навести лад у цій ситуації.

Змішуючи чорний гумор, реалістичні діалоги та емоційну глибину, фільм перетворюється на запаморочливу пригоду для двох кілерів, які опинилися в оманливо затишному готичному містечку. Алкоголь, туристичні принади та неочікувані повороти долі роблять їхню місію дедалі більш хаотичною.

Залягти на дно в Брюгге (2008)

Подружки нареченої (2011)

IMDb: 6.8

Енні — невпевнена у собі дівчина, яка завжди була в тіні своєї кращої подруги Ліллі — успішної та харизматичної. Ліллі просить Енні бути її подружкою нареченої на весіллі. Енні радісно погоджується, сподіваючись зміцнити їхню дружбу.

Проте виявляється, що Ліллі не єдина подружка нареченої — є ще чотири інші жінки з різних періодів її життя. Незабаром стає зрозуміло, що ці жінки люто ненавидять одна одну через розбіжність характерів і світоглядів. Ліллі доводиться битися за те, щоб вони хоч якось поладнали і створили враження єдиної подружньої команди на весіллі.

У міру наближення дня весілля Енні потрапляє в низку безглуздих і кумедних ситуацій, намагаючись якось примирити цю різношерсту групу подружок. Війна его, жартівливі образи та курйозні пригоди загрожують зруйнувати саме весілля.

Подружки нареченої (2011)

Що ми робимо у тінях (2014)

IMDb: 7.6

Фільм розповідає про еліту вампірського суспільства, яке вже століттями живе прихованим життям на Лонг-Айленді серед звичайних людей. Головні герої — вампіри Володар на ім'я Вего, його дружина Вірайна і їхні двоє дорослих, але недолугих дітей Владіслав і Надя.

Хоча Вего прагне зберегти традиційний вампірський спосіб життя, інші члени сім'ї більше зацікавлені сучасними віяннями.

Витончені жарти, абсурдний гумор і сцени насильства контрастують із побутовими турботами цього нетипового сімейства. Фільм висміює вампірські кліше та вносить свіжу ноту в жанр завдяки безстрашній імпровізації акторів.

Що ми робимо у тінях (2014)

Готель "Гранд Будапешт"

IMDb: 8.1

Фільм відбувається у вигаданій європейській країні Зубровка часів 1930-х років. У найпрестижнішому готелі міста "Гранд Будапешт" концьєрж Густав веде витончений спосіб життя, обслуговуючи заможних і ексцентричних гостей зі своїм юним помічником Зеро Мустафою.

Незвичний візуальний стиль режисера Веса Андерсона, поєднаний з іронічними діалогами, блискучою акторською грою та яскравими декораціями, створюють химерну атмосферу. Фільм переповнений витонченим гумором, романтикою та екзистенційними роздумами.

Попри сюжет про пригоди та скарби, у центрі уваги — тепла дружба між забавним концьєржем і його юним соратником. Це комедійно-трагічна історія про відданість, честь та людяність у жорстокий час.

Готель "Гранд Будапешт"

Раніше "Телеграф" робив підбірку біографічних фільмів, які змушують співчувати зіркам. Окрім цього, вас може зацікавити підбірка фільмів, які запалять вашу душу.