У березні повернеться зима? Якою буде погода до кінця робочого тижня в Україні

Читать на русском
Автор
Якої погоди чекати найближчими днями Новина оновлена 07 березня 2024, 10:42
Якої погоди чекати найближчими днями. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Синоптики озвучили прогноз погоди в Україні на 4-8 березня

До кінця робочого тижня погода в Україні зробить чимало сюрпризів — нічні морози, дощі та мокрий сніг. У деяких областях температура повітря може опускатися до -6 градусів, але на ніч.

Про це йдеться у прогнозі на сайті Укргідрометцентру. Так, за даними синоптиків, найтеплішим днем на тижні стане 5 березня, а потім настане похолодання.

У понеділок, 4 березня, у центральній частині України буде до +9 градусів. У північній частині країни очікується +7. На півдні буде до +10...+11 градусів вдень і до +2 вночі. У східній частині буде до +9 градусів удень. У західних областях пройде дощ, а температура повітря підніметься до +16 градусів.

Наступного дня, 5 березня, дощ знову пройде у західній частині України. Стовпчики термометрів піднімуться до +16 градусів. У центрі країни буде до 9 градусів. У північній частині очікується до +8. У південних областях до +11, а Криму до +15. На сході до +7.

6 березня до України прийде похолодання. Водночас у західних та центральних областях пройде мокрий сніг із дощем. При цьому температура повітря буде до +5 градусів. На півдні до +10, на сході — до +6. У північних областях синоптики обіцяють до +3.

У четвер, 7 березня, дощі очікуються у південних областях. При цьому стовпчики термометрів піднімуться до +10 градусів. У західній частині буде до 5 вдень, але вночі похолодає до -4. Також на півночі вночі температура впаде до -5 градусів, а вдень до +3. У східній частині України буде до +3 вдень та до -3 вночі.

8 березня знову очікується дощова погода, але лише у кількох областях – Ужгородській, Івано-Франківській, а також Чернівецькій. При цьому у західній частині до +7 до +8 градусів, але вночі варто готуватися до морозів до -5. На півночі у цей день буде до +5, а вночі — до -6. На півдні синоптики обіцяють до +7 градусів. У східній частині буде до +3...+4 вдень і до -5 вночі.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що український синоптик Володимир Деркач розповів, якою буде погода з березня до травня.