Тішитимуть око на будь-якій клумбі: як удобрювати нарциси навесні для пишного цвітіння

Читать на русском
Автор
Удобрювати нарциси потрібно прямо зараз
Удобрювати нарциси потрібно прямо зараз. Фото Freepik

Корисні поради дачникам

Почалася весна, а значить скоро стартує дачний та городній сезон. Зараз саме час зайнятися удобренням нарцисів, щоб ваша клумба буяла пишним цвітом у квітні та травні. "Телеграф" уже розповідав, чим і як підгодувати півонії навесні, а сьогодні ділиться, як підживити нарциси.

Багато городників знають, що для кращого цвітіння нарциси потрібно пересаджувати кожні 5 років, пише obozrevatel.com. Це покращує витривалість рослин та робить їх здоровішими. Також нарциси важливо підгодовувати навесні, і робити це потрібно у два етапи

Перший етап

Перше підживлення нарцисів потрібно зробити як тільки зійде сніг і з’являться перші листочки нарцисів. Перед тим, як вносити добрива, потрібно добре зволожити землю під квітами. Для підживлення нарцисів використовуйте розчин – по 1 чайній ложці сечовини, суперфосфату та сульфату калію в 10 літрах води. Цим розчином полийте клумбу, де ростуть нарциси, добриво допоможе квітам відновитися після зими і дати більше квіток під час цвітіння.

Другий етап

Друге підживлення нарцисів відбувається під час цвітіння нарцисів. Потрібно зробити розчин з 1 чайної ложки нітрофоски та 2 чайних ложок добрива "Квітка" в 10 літрах води. Якщо весна була дощовою, можна використовувати сухе добриво.

Раніше "Телеграф" розповідав, коли та як проводити весняне обрізання дерев у новому сезоні. Деякі дерева можна обрізати вже у березні.