Нашкодите рослинам: в яких випадках не можна удобрювати квіти

Читать на русском
Автор
Коли добриво може нашкодити
Коли добриво може нашкодити. Фото Freepik

Не можна бездумно підживлювати кімнатні рослини

Для того, щоб квіти гарно росли та цвіли, їх треба підживлювати. Однак не завжди добривом можна зробити краще. Раніше ми розповідали, чим підживити орхідею для пишного цвіту, а тепер ділимося, в яких випадках не можна вносити добриво.

Неправильне та невчасне внесення добрив може не тільки нашкодити рослині. Про це пише ProstoWay.

Коли не варто підживлювати рослини

Рослину, яка щойно принесена з магазину, не варто підживлювати. Річ у тім, що виробники самі вносять різні мінеральні добрива, яких вистачає приблизно на два місяці.

Хвору рослину теж не варто підживлювати. Добриво не допоможе видужати, а може навіть нашкодити. Краще визначити причину нездужання і оперативно лікувати рослину. Коли вона вже буде здоровою, її слід підживити.

У щойно пересаджену рослину теж не варто вносити добрива. Свіжий ґрунт містить у собі велику кількість мікроелементів. Їх вистачить на 1,5 — 2 місяці.

Варто зазначити, що багато квітів потребують підживлення взимку. Однак їх теж не можна перенасичувати добривом. Ознаками того, що рослина перегодована — жовте листя та опіки.

Раніше "Телеграф" розповідав, які квіти треба сіяти на розсаду в лютому. Ваші клумби з цими рослинами будуть надзвичайно гарними.