Розбавляли водою та знижували міцність: як торгаші в СРСР псували пиво

Читать на русском
Автор
1423
Молоді люди в кафе п'ють напої Новина оновлена 29 лютого 2024, 14:44
Молоді люди в кафе п'ють напої. Фото Створено нейромережею для Telegtaf.com.ua

Причина вчинку здивує

В Радянському Союзі пиво було одним з найпопулярніших напоїв в країні. Натомість цей напій був не завжди якісним, людям могли в келихи наливати воду.

"Телеграф" розібрався чому громадян обдурювали на хмільному продукті. Та що робили, аби знизити його міцність.

У радянських магазинах і барах пиво продавалося в скляних пляшках об'ємом 0,33 літра або 0,5 літра. Пляшки заповнювалися наполовину або трохи менше, щоб залишити місце для газованої води, яка була додана перед закачуванням кришки.

Пиво дійсно розбавляли, і так виходило, що розбавляли двічі: спочатку водій пивовоза і тільки потім продавчині. Останні відрізнялися жадібністю.

Також в СРСР була поширена практика розведення пива водою, щоб знизити його міцність і зробити більш доступним для широких верств населення. Зазвичай воду додавали у співвідношенні 1:1 або 1:2 (одна частина пива та одна або дві частини води). Це робилося в основному вдома.

Варто зазначити, що однією з основних причин, чому радянське пиво було смачним, є те, що воно було зварене за старовинною технологією. Рецепт не піддавався змінам з моменту винаходу пивоваріння. Ба більше, в СРСР використовувалися тільки натуральні інгредієнти, такі як хміль, солод і вода з найчистіших джерел, але люди почали цим нехтувати.

Раніше "Телеграф" розповідав про 10 речей, які були дефіцитними в СРСР. Навіть величезні цінники не ставали перешкодою для людей.