Як доглядати за демісезонним взуттям: дієві методи

Читать на русском
Автор
Демісезонні чоловічі туфлі Новина оновлена 01 березня 2024, 09:33
Демісезонні чоловічі туфлі. Фото Pixabay

У жодному разі не потрібно ставити взуття на батарею

Зима добігла кінця, а значить час діставати демісезонне взуття з шафи. Але погода у березні ще підступна і може обдарувати нас дощами та снігопадом.

Тому за взуттям доведеться ретельно стежити, щоб зберегти його зовнішній вигляд, якщо не хочете його просто викинути з настанням літа. "Телеграф" вирішив поділитися зі своїми читачами дієвими методами догляду.

Ретельне чищення та миття

Після приходу додому в дощову погоду не полінуйтеся відразу прибрати бруд із взуття. На ранок не залишайте. Бруд за ніч підсохне і може залишити на взутті негарні плями.

При цьому мити взуття гарячою водою не рекомендується. Оскільки натуральна шкіра, замша, нубук та екошкіра від неї псуються і втрачає форму. А ще гаряча вода сприяє швидкому вбиранню плям. Найкраще використовувати для чищення спеціальні засоби, які легко можна знайти у магазинах.

Якісне сушіння

Після миття взуття потрібно добре просушити. Тільки в жодному разі не потрібно ставити взуття прямо на батарею. Матеріал, з якого пошите ваше взуття, може пересохнути та потріскатися. Скористайтеся спеціальною електросушаркою або паперовими рушниками. Останні вберуть зайву вологу і не зашкодять вашому взуттю.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно доглядати шкіряну куртку, щоб вона служила якомога довше.