Не гірше, ніж з магазину: як швидко засолити червону рибу

Читати російською
Автор

Ми підкажемо, як засолити червону рибу.

Червона риба – це не лише смачний, але й дуже корисний продукт. Вона багата на вітаміни, мікроелементи та Омега-3 жирні кислоти. Завдяки своїм поживним властивостям, червона риба рекомендується для вживання всім, хто піклується про своє здоров'я.

Однак, свіжа червона риба – продукт доволі недешевий. Тому багато людей обирають заморожену. І тут виникає питання: як швидко та правильно засолити червону рибу в домашніх умовах? Про це пише РБК.

1. Сухий посол:

Цей метод є найпростішим та найшвидшим. Вам знадобиться лише сіль, цукор та сама риба.

  • Наріжте рибу на шматочки товщиною 1-1,5 см.
  • Змішайте сіль та цукор у пропорції 2:1.
  • Натріть рибні шматочки сумішшю солі та цукру.
  • Викладіть рибу в ємність, пересипаючи сіллю.
  • Накрийте ємність кришкою та поставте в холодильник на 2-4 години.

2. Посол у розсолі:

Цей метод дозволяє отримати більш ніжну та соковиту рибу.

  • Для розсолу візьміть 1 літр води, 2 столові ложки солі, 1 столову ложку цукру та лавровий лист.
  • Доведіть розсіл до кипіння, потім охолодіть.
  • Залийте рибні шматочки розсолом, щоб вони були повністю покриті.
  • Накрийте ємність кришкою та поставте в холодильник на 1-2 години.

3. Посол з горілкою:

Цей метод надає рибі пікантного смаку та аромату.

  • Змішайте 1 столову ложку солі, 1 чайну ложку цукру, 1 столову ложку горілки та 1 чайну ложку оливкової олії.
  • Натріть рибні шматочки сумішшю.
  • Викладіть рибу в ємність, перекладаючи лавровим листом та чорним перцем.
  • Накрийте ємність кришкою та поставте в холодильник на 1-2 години.

4. Посол у соєвому соусі:

Цей метод додає рибі азіатського колориту.

  • Змішайте 2 столові ложки соєвого соусу, 1 столову ложку оливкової олії, 1 чайну ложку меду та 1 чайну ложку лимонного соку.
  • Замаринуйте рибні шматочки в суміші протягом 30-60 хвилин.

5. Посол у вершках:

Цей метод робить рибу неймовірно ніжною та ароматною.

  • Змішайте 200 мл вершків жирністю 20%, 1 столову ложку солі, 1 чайну ложку цукру та 1 чайну ложку лимонного соку.
  • Замаринуйте рибні шматочки в суміші протягом 1-2 годин.

Який би метод ви не вибрали, пам'ятайте, що час засолення залежить від товщини шматочків риби. Чим товщі шматки, тим довше їм потрібно солитися.

А якщо ви любите скумбрію, рекомендуємо ще один цікавий маринад для неї. Також пропонуємо приготувати соковиті котлети зі скумбрії.