Чим порадує погода українців в перші дні весни: прогноз синоптиків

Читать на русском
Автор
погода в Україні Новина оновлена 29 лютого 2024, 06:50
погода в Україні. Фото depositphotos.com

Чи будуть опади

Зима розпрощається з українцями теплою і сухою погодою. А перші дні весни порадують українців теплом.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич. За його словами, у перші дні березня по всій Україні очікується комфортна погода.

Так, 1 березня очікується малохмарна погода, без опадів. Та й дуже сильного вітру не буде. Лише 5 – 10 метрів на секунду.

"Температура повітря вночі -1…+4 градуси, вдень +7…+12, у Криму та на Закарпатті +12…+17 градусів", — спрогнозував Кібальчич.

За прогнозами "Укргідрометцентру", першого дня весни найтепліше буде в Закарпатській області, — в Ужгороді повітря може прогрітися до рекордних 16-18 градусів Цельсія. Також дуже тепло буде у Чернівецькій, Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській областях, де очікується тепло до 15-16 градусів.

Прогноз погоди на 1 березня

У Волинській, Рівненській, Хмельницькій областях обіцяють 12-14 градусів тепла, а в центральних областях та в Криму прогнозують у середньому до 10-12 градусів вище за нуль.

А ось вже у суботу, 2 березня, як сказав Кібальчич, опади в Україні також не очікуються. Вночі від 2 градусів морозу до 3 тепла, вдень 6 – 11 тепла. Однак у західних і південних областях більше, зокрема, 8 – 13.

Прогноз погоди на 2 березня

Далі, в неділю, 3 березня, без істотних опадів. Вітер східної чверті, як і в попередні дні, 5 – 10 метрів на секунду.

За прогнозом Кібальчича, температура повітря вночі коливатиметься в межах 3 морозу – 2 градусів тепла, вдень 6 – 11. Однак, у північних областях прохолодніше, зокрема, тільки 0 – 5 градусів тепла.

Прогноз погоди на 3 березня

Раніше "Телеграф" писав, як вберегтись та що зробити під час сильного вітру. Є 6 базових кроків, які варто запам'ятати.