Гора ароматного печива з одного яйця: ніхто не здогадається, як ви його приготували

Читати російською
Автор

Дуже простий рецепт домашньої випічки

Ми розповідали, як приготувати смачне сирне печиво. Тепер ділимось рецептом надзвичайної випічки з горіховою начинкою. Готується таке печиво дуже просто, а виходить ніжним, смачним, розсипчастим.

Пекти його можна хоч кожен день — таке воно просте у виконанні. "Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • 1 середнє яйце;
  • 50 г цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 40 г меду (1 ст. л.);
  • 220 г борошна;
  • 3/4 ч. л. розпушувача (4 г);
  • дрібка солі;
  • волоські горіхи.

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо в мисці розм'якшене масло, мед, цукор, сіль і яйце. Додаємо трохи просіяного борошна та розпушувача, перемішуємо.
  2. Поступово додаємо решту борошна і замішуємо тісто. Воно повинно вийти м'яким, однорідним і не липнути до рук.
  3. Формуємо тісто на столі у вигляді шнурка і нарізаємо його порційними шматочками. Формуємо з шматка тіста невеликий коржик. Проводимо дерев'яною ложкою для меду по всій його поверхні.
  4. Додаємо на один з країв (з гладкої сторони) серцевину волоського горіха і згортаємо тісто в рулет. Формуємо все печиво так і викладаємо на деко, застелене папером для випікання.
  5. Випікаємо в розігрітій до 180°C духовці 15 хвилин. Дістаємо печиво з духовки, трохи посипаємо цукровою пудрою.

Якщо у вас немає медової ложки, то можна скористатися звичайною виделкою. Також ми розповідали, як спекти апетитне яблучне печиво.