Погода приємно здивує, але є небезпека для однієї області: прогноз на 24 та 25 лютого

Читать на русском
Автор
816
Погода в Україні на вихідні
Погода в Україні на вихідні. Фото zt.ua

Якою буде температура повітря

У вихідні 24 й 25 лютого погода порадує українців потеплінням. Натомість на тлі 15 градусів тепла у низці областей очікується сильний вітер.

Крім локальних дощів у гірських районах, опадів цими днями не прогнозують. Про це повідомляє Укргідрометеоцентр.

Якою буде погода в Україні у суботу 24 лютого

У суботу в країні мінлива хмарність, без опадів, лише на Закарпатті, Прикарпатті та Буковині місцями помірний дощ. Вітер переважно південний та південно-східний, 7-12 м/с. Подекуди можливі пориви 15-20 м/с, як це було напередодні.

Температура вночі на рівні +3-+5 градусів, на Закарпатті до +8 градусів, а на сході мороз від -1 до -3 градусів морозу. Вдень у середньому від +9 до +11 градусів тепла. А на сході від +4 до +6 тепла, на заході до +13 градусів, в Криму +15 градусів тепла.

Прогноз погоди на 24 лютого

Прогноз погоди в Україні на 25 лютого

У неділю в країні хмарно з проясненням, без опадів, вітер південно-східний, 7-12 м/с. Середня температура повітря вночі від +4 до +6. Також на сході можливий мороз до -3 градусів. На північному-сході, Запоріжжі й Дніпропетровщині від 0 до +2 градусів. На заході до +8 градусів. Вдень переважно від +7 до +9 тепла. На заході та півдні до +13-14 градусів.

Прогноз погоди на 25 лютого

Також в Укргідрометцентрі випустили попередження про небезпечні гідрологічні явища, які спостерігатимуться до 27 лютого. Так, внаслідок скидів води з Київського водосховища, на річці Дніпро в Києві та Бориспільському районі Київської області можливі різкі коливання рівнів води з короткочасним досягненням відміток початкового затоплення заплавних територій (I рівень небезпеки – жовтий).

Крім цього, на пригирловій ділянці Прип'яті (зона ЧАЕС) очікується поступове підвищення рівнів води з можливим початковим затопленням заплави у Київській області (I рівень небезпеки – жовтий).

Раніше "Телеграф" писав, які туристичні гаджети можуть знадобитись українцям взимку. Вони допоможуть побороти холод.