Зменшите витрати на опалення: як утеплити вікна

Автор
Через неутеплены вікна в приміщенні стає відчутно холодніше (зображення створено за допомогою ШІ)
Через неутеплены вікна в приміщенні стає відчутно холодніше (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як утеплити вікна.

Саме через вікна і двері витрачається до 40% тепла. Ефективним рішенням буде самостійне утеплення вікон різними способами.

Це допоможе зберегти тепло і затишок у оселі. Про це пише ТСН.

З чого почати процес утеплення?

Оцінити стан вікон

Визначити проблемні місця, де потрібно ущільнення. Замінити старі ущільнювачі на нові.

Очистити вікна

Ретельно очистити рами від бруду та пилу, адже це погіршує прилягання утеплювача. Для очищення використати мильний розчин, ганчірку.

Підібрати матеріал для утеплення

Підібрати потрібний матеріал для утеплення. Ним можуть бути: піна, самоклеюча ущільнювальна стрічка, утеплювальні пластини або профілі.

Ущільнити

Ущільнити всі стики по периметру вікон піною, стрічками чи пластинами. Ретельно притиснути, уникаючи повітряних проміжків.

Результатом мають стати щільно утеплені вікна без щілин, через які йдуть тепловтрати. Також таке ущільнення допомагає краще захиститися від вуличного шуму.

Не забувайте провітрювати кімнати вдень, адже герметизація може нашкодити якості повітря. А от вночі щільно зачиняйте вікна, зберігаючи тепло.

Для кращого збереження тепла використовуйте на вікнах додаткову штору зі щільної тканини, опускаючи її на ніч. Це створить додатковий захисний шар.

Отже, самостійне утеплення — найпростіший спосіб зробити вікна теплішими, уникнути протягів та шуму. Затишок та комфорт у вашому домі цілком залежать від вас!