Приготуйте трансільванський гуляш: надзвичайно ситна і смачна румунська страва

Читати російською
Автор

Рагу виходить надзвичайно апетитне

Ми ділились секретами, які дозволять приготувати найніжніший гуляш. тепер пропонуємо відтворити їх на практиці. Ділимось рецептом особливого гуляшу з квашеною капустою, який готують в трансільванських горах, що в Румунії.

Це не складніше класичного рецепта, про який знають українці, але ця страва створює особливий відтінок смаку. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • Свинина – 600 г;
  • Цибуля – 2 шт;
  • Сало – 60 г;
  • Сіль – до смаку;
  • Кмин – до смаку;
  • Борошно – 2 ст. л.;
  • Солодкий мелений перець – 15 г;
  • Квашена капуста – 500 г;
  • Вершки кулінарні 31% – 250 г;
  • Картопля – 1500 г;
  • Петрушка – до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо свинину більшими шматочками, а очищену цибулю – дрібно. Розігріваємо сало в каструлі, додаємо цибулю, солимо і обсмажуємо до рум'яності (близько 10 хвилин).
  2. Додаємо до цибулі м'ясо і приправляємо кмином. Змішуємо інгредієнти і тушкуємо 10 хвилин.
  3. Додаємо паприку і обсмажуємо ще хвилину. Наливаємо в каструлю воду, щоб м'ясо майже повністю занурилося, і варимо під кришкою до м'якості (близько 60 хвилин).
  4. Опускаємо капусту в гарячу воду і варимо 10 хвилин до м'якості. Відварюємо картоплю в підсоленій і підкисленій воді (20-25 хвилин). Зливаємо зварену капусту і змішуємо з тушкованим м'ясом.
  5. Змішуємо вершки з борошном і загущуємо сумішшю рагу. Солимо і варимо на повільному вогні 10 хвилин.

Подаємо рагу з відвареною картоплею, прикрасивши петрушкою. Також ми ділились рецептом автентичного українського пирога "Баба-шарпанина".