Зі жмені філе — гора соковитих котлет: секретний бюджетний рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 57447
Обов’язково спробуйте їх приготувати
Ми розповідали, які помилки призводять до того, що з котлет по-київськи витікає масло. Тепер ділимось рецептом надзвичайно смачних та соковитих котлеток з курячого філе. Попри те, що у них мало м’яса, котлети виходять неймовірними.
Крім курки, до фаршу додаються гриби та овочі. Страва дуже ніжна, легко готується. До них пасує будь-який гарнір. Рецептом поділились на порталі "Господинька".
Інгредієнти:
- 300-350 г курячого філе;
- 200 г свіжих печериць;
- 1 солодкий перець;
- 2 яйця;
- 3 ст. л. борошна;
- 100 г сиру;
- трохи свіжої петрушки;
- сіль та спеції до смаку.
Спосіб приготування:
- Промиваємо куряче філе, промокуємо його серветками і нарізаємо дрібними шматочками. Дрібно нарізаємо печериці і додаємо до м'яса.
- Вирізаємо серединку з болгарського перцю, дрібно нарізаємо і додаємо до м'яса з грибами. Натираємо сир на великій тертці і додаємо до м'ясної суміші.
- Дрібно нарізаємо петрушку і додаємо до інших інгредієнтів. Вбиваємо яйця, солимо, перчимо, додаємо борошно і ретельно перемішуємо.
- Нагріваємо олію на сковороді. Змочуємо руки водою, щоб суміш не прилипала, і формуємо котлети.
- Викладаємо котлети на сковороду і накриваємо кришкою. Смажимо перший бік 4-5 хвилин, перевертаємо і смажимо другий бік до готовності.
Котлети дуже ніжні та соковиті, але чудово тримають форму і не розвалюються. Також ми розповідали, що варто додати до омлету, щоб він тримав форму.