Зі жмені філе — гора соковитих котлет: секретний бюджетний рецепт

Читать на русском
Автор
57412
Котлетки виходять смачні та ароматні
Котлетки виходять смачні та ароматні. Фото ukr.media

Обов’язково спробуйте їх приготувати

Ми розповідали, які помилки призводять до того, що з котлет по-київськи витікає масло. Тепер ділимось рецептом надзвичайно смачних та соковитих котлеток з курячого філе. Попри те, що у них мало м’яса, котлети виходять неймовірними.

Крім курки, до фаршу додаються гриби та овочі. Страва дуже ніжна, легко готується. До них пасує будь-який гарнір. Рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • 300-350 г курячого філе;
  • 200 г свіжих печериць;
  • 1 солодкий перець;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 100 г сиру;
  • трохи свіжої петрушки;
  • сіль та спеції до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Промиваємо куряче філе, промокуємо його серветками і нарізаємо дрібними шматочками. Дрібно нарізаємо печериці і додаємо до м'яса.
  2. Вирізаємо серединку з болгарського перцю, дрібно нарізаємо і додаємо до м'яса з грибами. Натираємо сир на великій тертці і додаємо до м'ясної суміші.
  3. Дрібно нарізаємо петрушку і додаємо до інших інгредієнтів. Вбиваємо яйця, солимо, перчимо, додаємо борошно і ретельно перемішуємо.
  4. Нагріваємо олію на сковороді. Змочуємо руки водою, щоб суміш не прилипала, і формуємо котлети.
  5. Викладаємо котлети на сковороду і накриваємо кришкою. Смажимо перший бік 4-5 хвилин, перевертаємо і смажимо другий бік до готовності.

Котлети дуже ніжні та соковиті, але чудово тримають форму і не розвалюються. Також ми розповідали, що варто додати до омлету, щоб він тримав форму.