Зігріє зимовим вечором: рецепт гарячого шоколаду

Читати російською
Автор

Ми підкажемо, як приготувати гарячий шоколад.

Гарячий шоколад – це не просто десерт, це справжній еліксир затишку та насолоди, який зігріває душу та тіло в холодні дні. Його оксамитовий смак та аромат ванілі переносять у дитинство, даруючи відчуття щастя та спокою.

Готується він дуже легко та просто. Про це пише Уніан.

Існує безліч рецептів приготування гарячого шоколаду, але ось один з найпростіших і найсмачніших:

Інгредієнти:

  • 200 мл молока;
  • 2 ст. л. какао-порошка;
  • 2 ст. л. цукру (або за смаком);
  • 1/4 ч. л. ванілі;
  • 20 г вершкового масла.

Приготування:

  1. У каструлі змішайте какао-порошок, цукор та ваніль.
  2. Додайте трохи молока і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
  3. Поступово влийте решту молока, постійно помішуючи.
  4. Доведіть суміш до кипіння, але не кип'ятіть.
  5. Зменшіть вогонь і варіть протягом 5-7 хвилин, постійно помішуючи.
  6. Зніміть з вогню, додайте вершкове масло і перемішайте до повного розчинення.
  7. Розлийте гарячий шоколад по чашках і насолоджуйтесь!

Порада:

  • Для більш насиченого смаку можна використовувати темний шоколад.
  • Замість молока можна використовувати вершки.
  • Додайте до гарячого шоколаду зефір, маршмелоу або тертий шоколад.
  • Прикрасьте чашку з гарячим шоколадом збитими вершками, тертим шоколадом або корицею.

Гарячий шоколад – це не просто десерт, це справжній подарунок для душі. Приготуйте його для себе, своїх близьких і друзів, і відчуйте тепло та затишок, які він дарує.

Раніше ми вже ділилися рецептом гарячого шоколаду з маршмелоу. Цю смакоту у вас проситимуть щодня. Також ми розповідали, як приготувати дуже смачний та ніжний смородиновий чизкейк.