Грузинська королева супів: цей рецепт передається з покоління до покоління

Читати російською
Автор

Грузія на вашому столі

Коли мова заходить про грузинську кухню, ми відразу ж згадуємо про неймовірно смачні хачапурі. Однак грузини – любителі поїсти, і цей рецепт – ще одне підтвердження.

На перше грузини люблять поласувати супом під назвою чихіртма. Її називають королевою супів і рецепт передають із покоління до покоління. У ньому немає звичної нам картоплі та інших овочів, зате є яйця та борошно – тому суп виходить густим і із щільною консистенцією. "Важно знать" наголошує, що готувати чихіртму потрібно виключно на курці.

Як приготувати грузинський суп

Інгредієнти:

  • 1 курка;
  • 2 літри води;
  • 2 шт. цибулі;
  • 1 морква;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 курячі яйця;
  • 2 ст. л. 5% оцту;
  • кінза;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • 18 г солі.

Спосіб приготування:

  1. З курки знімаємо шкірку, видаляємо крайні частини крил і гузку. Відправляємо її в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Додаємо очищені моркву, цибулю, лавровий лист, запашний перець та чорний перець горошком. Варимо близько 1,5 години.
  2. Через вказаний час дістаємо курку та перекладаємо її в окрему тарілку. Бульйон проціджуємо, м’ясо курки відокремлюємо від кісток і нарізаємо. Бульйон знову відправляємо на найслабший вогонь.
  3. Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо і обсмажуємо на розігрітій сковороді зі вершковим маслом. Додаємо в сковороду борошно, тушкуємо близько 2 хвилин, після чого додаємо 2 половники бульйону і перемішуємо. Варимо протягом 5 хвилин, додаємо подрібнений часник і готуємо ще півхвилини. Отриману масу разом з м’ясом відправляємо в бульйон, солимо та перчимо.
  4. В окремій мисці збиваємо 2 курячі яйця, додаємо оцет, все перемішуємо і вливаємо тонким струмком в суп. Варимо суп ще хвилину, після чого додаємо кінзу, даємо настоятися та подаємо до столу.

Грузини ще люблять дуже готувати незвичайні салати. Спробуйте і вам теж сподобається.