Чому не можна сушити iPhone у пакеті з рисом: в Apple зробили важливе попередження

Читати російською
Автор

Це може призвести до пошкодження пристрою.

Багато хто чув поради про те, що промоклий телефон потрібно занурити в ємність або пакет з рисом для швидкого вбирання вологи. Однак, у компанії Apple закликали власників iPhone не робити цього, тому що рис може зашкодити пристрою.

На офіційному сайті Apple розмістили попередження для користувачів iPhone, в якому їх закликають не використовувати рис для сушіння телефону, якщо він потрапив у воду. За даними компанії, маленькі частинки рису можуть зашкодити гаджету і скоротити час його служби.

"Не кладіть iPhone у пакет із рисом. Це може призвести до того, що дрібні частинки рису зашкодять iPhone", — йдеться в повідомленні Apple.

Також там йдеться про те, що не варто намагатися висушити телефон, використовуючи зовнішні джерела тепла та теплого повітря, оскільки це шкідливо для гаджетів. Також не радять вставляти в роз’єм телефону ватяні палички, паперові рушники або серветки для вбирання вологи.

У компанії підкреслили, щоб висушити iPhone, потрібно спочатку легенько постукати по смартфону, тримаючи його роз’ємом вниз. Після цього гаджет потрібно залишити в сухому місці, що провітрюється. При цьому пристрій повинен бути вимкнений і не підключений до заряджання. Вмикати та заряджати iPhone можна мінімум через півгодини.

Раніше "Телеграф" розповідав, як прискорити зарядку свого iPhone. Топ-5 найкращих порад для власників iPhone.