Прання стане якіснішим: чому потрібно вивертати речі перед пранням

Читать на русском
Автор
4177
Вивертання речей перед пранням може допомогти випрати їх краще
Вивертання речей перед пранням може допомогти випрати їх краще. Фото Телеграф

Ми підкажемо, чому варто вивертати речі перед пранням.

Прання – це рутинна домашня робота, але знання декількох хитрощів може значно полегшити цей процес. Один з таких секретів – вивертання речей навиворіт перед пранням.

Думки господинь про те, чи потрібно вивертати дитячі речі при пранні, і чи можна проігнорувати це правило, коли справа стосується одягу дорослих, розходяться. Одні вважають, що в цій дії немає обов'язкового аспекту, а інші перуть тільки лицьовою стороною всередину. Про це пише Уніан.

Чому це так важливо? Ось 5 причин:

1. Збереження кольору:

Вивертання речей навиворіт захищає їх від вицвітання та втрати кольору. Це особливо актуально для темних та яскравих речей. Фарба з лицьового боку залишається всередині, тому вона не контактує з водою та миючими засобами.

2. Зменшення катишок:

Вивертання речей навиворіт допомагає зменшити утворення катишок. Це пов'язано з тим, що ворсинки та нитки труться одна об одну з внутрішньої сторони, а не з зовнішньої. В результаті, одяг залишається гладким та охайним.

3. Збереження декору:

Вивертання речей навиворіт захищає декор (наприклад, стрази, бісер, аплікації) від пошкодження. Ці елементи можуть відірватися або деформуватися під час прання, якщо їх не захистити.

4. Ефективне очищення:

Вивертання речей навиворіт дає можливість миючим засобам краще проникнути в тканину. Це забезпечує більш ефективне очищення та видалення бруду та плям. Особливо це актуально для речей з щільної тканини.

5. Захист машинки:

Вивертання речей навиворіт може допомогти захистити пральну машину від пошкодження. Бруд та нитки, які збираються на одязі, можуть забивати фільтр та інші деталі машинки. Вивертання речей навиворіт зменшує кількість бруду, що потрапляє в воду.

Пам'ятайте:

  • Не всі речі потрібно вивертати навиворіт перед пранням.
  • Деякі делікатні тканини можуть пошкодитися від такого вивертання.
  • Перед пранням завжди читайте етикетку з рекомендаціями щодо догляду за одягом.

Порада:

  • Вивертайте речі навиворіт не лише перед пранням, але й перед сушінням.
  • Це допоможе їм швидше висохнути та зберегти форму.

Сподіваємося, ці поради допоможуть вам зберегти ваш одяг красивим та охайним протягом довгого часу!

Раніше "Телеграф" розповідав, як посилити дію прального порошку. Також, ми писали, як прибрати цвіль у лотку пральної машини.