В Україну мчить потепління: чого чекати від погоди на робочому тижні

Читать на русском
Автор
1310
Синоптики попередили про опади
Синоптики попередили про опади. Фото https://pixabay.com/

Морози будуть лише вночі, а вдень — дощі та мокрий сніг

Упродовж тижня з 19 по 23 лютого погода в Україні буде мінливою. Синоптики прогнозують морози у низці регіонів. Водночас у багатьох областях українцям обіцяють по-справжньому весняне тепло.

В Укргідрометцентрі кажуть, що відчутне потепління на всю територію України прийде наприкінці тижня. А на початку тижня будуть морози ночами і може випасти сніг.

За прогнозом, у понеділок, 19 лютого, в Україні буде похмуро. Вдень у західних регіонах країни — невеликий мокрий сніг та дощ. На решті території – без опадів. Температура повітря вдень підніметься від 3 ° до 7 ° тепла. Найхолодніше буде на території Сумської області. У Києві без опадів. Вітер північний із переходом на південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вдень становитиме 0-2° тепла.

У вівторок, 20 лютого, у північній частині України вночі буде хмарно із проясненнями, без опадів. Вітер південно-західний 3-5 м/с. Очікується, що температура повітря вночі становитиме -4°-9°C. Вдень пройде невеликий дощ та мокрий сніг. Стовпчики термометрів покажуть 0...+2°C.

У західній частині країни хмарно з проясненнями, невеликий мокрий сніг та дощ. Температура повітря вночі становитиме від 0 до 2 градусів. Вдень потеплішає до +6…+8 градусів.

На Сході країни синоптики опадів не прогнозують. Температура повітря вночі -2°…-4°C, вдень 0°…+2°C. Вітер: південно-східний 5-10 м/с.

У середу, 21 лютого, майже по всій території України буде хмарно із проясненнями. Знову очікується невеликий мокрий сніг та дощ. А от у південних регіонах без опадів. Вітер південно-західний 3-5 м/с. Температура повітря вночі 0°...+2°C. Вдень стовпчики термометрів покажуть +3…+8 градусів.

У четвер, 22 лютого, у західних і центральних областях України пройде невеликий мокрий сніг і дощ. На Півдні та Сході — без опадів.

У західних, центральних та південних регіонах вночі температура повітря становитиме від 0 до +2 градусів, удень +5…+7. На Сході та Півночі – вночі -1…-5 градусів, удень +2…+5.

В останній день робочого тижня, 23 лютого, по всій Україні буде хмарно із проясненнями, без опадів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с.

Стовпчики термометрів покажуть: вночі 0…+2, удень +5…+7. Найтепліше буде на Заході, Півдні та Сході.

Раніше "Телеграф" розповів, який одяг краще обирати на вологу погоду.