Говоримо без помилок: як правильно назвати українською найпопулярніший сніданок
- Автор
- Дата публікації
- Автор
В українській мові можна використовувати зараз як слово "яєчня", так і "яєшня", зазначив експерт
Останні роки дуже популярним стало снідати у закладах. Серед запропонованих страв — корисна та поживна їжа. Частіше за все українці замовляють собі страву з яєць. Але не всі знають, як правильно назвати її рідною мовою.
Люди використовують суржикові варіанти "глазунья" та "яєчко всмятку". Мовознавець Олександр Авраменко сказав як правильно називати смажені або варені яйця українською.
"Типове запитання від наших глядачів: "Як називається українською яєчня глазунья?". Яєчня з цілим жовтком називається оката яєчня. А ще, правильно говорити некруте, якщо жовток рідкий або круте, якщо жовток приготований до твердого стану.", — пояснює Олександр Авраменко.
Називати смажені яйця теж треба знати як.
За словами мовознавця, можна казати як "яєЧня", так і "яєШня", оскільки обидва варіанти правильні. Проте останнє у словниках вже позначене як застаріле.
Раніше "Телеграф" повідомив, як правильно використовувати слова "цифра" і "число". Адже між цими словами є відмінності і вони не мають однакового значення.