Ваші предки мали твердий як камінь характер: на це вказує одна дрібничка

Читать на русском
Автор
660
Міцність духу така ж важлива, як і тіла
Міцність духу така ж важлива, як і тіла. Фото pinterest.com

Такі люди завжди знали, чого хочуть, та досягали своєї мети

Ваше сучасне прізвище багато що може розповісти про ваших предків: чи мали вони твердий як камінь характер, або ж навпаки були нерішучими та слабовольними. Може воно також вказувати на наявність особливих рис ― густої бороди, милих веснянок, чорного чи полум’яного рудого волосся.

На те, що ваші предки мали твердий як камінь характер, може вказувати усього лише одна дрібничка у прізвищі. Як дізнався "Телеграф", справа у наголосі.

Які прізвища давали рішучим людям з сильним характером

Слова мають велику силу. Це знали й наші предки. Навіть така дрібничка, як наголос, мала своє особливе значення. Він падав на перший склад у багатьох словах, зокрема й тих, які називають природні явища.

Саме наголос міг багато розповісти про внутрішню силу людини. Якщо у сучасному прізвищі він падає на перший склад, то ви можете пишатись вашими предками.

Прізвиська Дощ, Блискавка, Грім, Вітер, Камінь, Буря давали рішучим людям, які відрізнялись силою свого характеру. Вони не зупинялись, допоки не досягали своєї мети. Даючи чоловікові такі прізвиська, оточення приймало його рішучість, сміливість, силу та стрімкість.

В Україні є багато хоробрих та амбіційних людей. На це вказує поширеність сучасних прізвищ, які пішли від прізвиськ першопредків. Наприклад, Буря. Наразі в Україні проживає 931 носій цього родового імені.

Поширення прізвища Буря в Україні
Особливо поширене це родове ім'я у центрі та на півдні країни

Менш поширене прізвище Блискавка. На території нашої країни зараз проживає лише 83 носії родового імені. Переважно вони знаходяться на Придніпров’ї.

Поширення прізвища Блискавка в Україні
Це менш поширене прізвище, носії якого є лише в кількох областях

Поширеним є прізвище Вітер, представники якого зустрічаються у всіх областях України. Наразі це родове ім’я носить 2886 осіб.

Поширення прізвища Вітер в Україні
В Україні багато носіїв цього прізвища

Раніше "Телеграф" писав про значення "вогняних" прізвищ. Їх не давали просто так, на це потрібно було мати особливі причини.