Які кімнатні рослини не можна саджати поряд: можуть знищити одне одного

Читать на русском
Автор
Деякі кімнатні рослини не можна ставити поряд (зображення створено за допомогою ШІ)
Деякі кімнатні рослини не можна ставити поряд (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, які кімнатні рослини не можуть рости поряд.

Багато хто полюбляє прикрашати своє житло різноманітними кімнатними рослинами. Проте деякі з них краще не ставити поруч, адже вони можуть негативно впливати одна на одну.

Уточняйте, чи можна тримати поряд той чи інший вид рослин, щоб не втратити улюблені рослини. Про це пише ТСН.

По-перше, недоречно ставити поруч кактуси і орхідеї, оскільки вони потребують різних умов догляду. Кактусам підходять сухе повітря і рясне сонячне освітлення. Натомість орхідеї люблять високу вологість і розсіяне освітлення.

По-друге, не варто ставити біля алое веру дифенбахію. Алое виділяє фітонциди, які гальмують ріст інших квітів, тому краще тримати його окремо. Так само дифенбахія негативно діє на інші рослини.

По-третє, не поєднуйте кактуси і папороті, тому що папороті краще розвиваються в умовах високої вологості повітря. В сухому повітрі поруч з кактусами вони швидко загинуть.

Отож, підбираючи рослини для свого інтер'єру, варто враховувати їх біологічні особливості. І тоді ваші зелені улюбленці радуватимуть своєю красою довгі роки!

Раніше "Телеграф" розповідав, який горщик підходить фікусу. Вибір вазона з неправильного матеріалу може зашкодити рослині.Також, ми писали, як доглядати цикламен.