Буде блищати, як нова: як відмити нагар зі сковорідки

Читать на русском
Автор
45344
Нагар можна легко відчистити, якщо знати кілька секретів (зображення створено за допомогою ШІ)
Нагар можна легко відчистити, якщо знати кілька секретів (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як відмити сковорідки від нагару.

Які сковорідки не купуй, але рано чи пізно вони вкриються пригорілим жиром та їжею. Нагар на посуді не лише псує зовнішній вигляд, але й може бути небезпечним для здоров’я. Що робити, якщо сковорідки вже вкрилися чорним нальотом?

По-перше, можна скористатися звичайною содою. Посипте сковорідку содою, залліть окропом і залиште на декілька годин або на ніч. Після цього легко потріть щіткою — більшість нагару зникне. Якщо залишилися вперті плями, повторіть процедуру.

По-друге, допоможе оцет. Налийте в сковорідку трохи оцту, поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Кип'ятіть близько 5 хвилин, після чого нагар легко відітріть щіткою. Зверніть увагу, що оцет може пошкодити деякі покриття сковорідок, тому краще спочатку перевірити на непомітній ділянці.

По-третє, чудово допомагає звичайна газована вода. Залийте дно сковорідки газованою водою та залиште на кілька годин. Вуглекислий газ та кислотність розчинять бруд та жир, після чого їх легко прибрати.

На завершення, не забувайте регулярно чистити сковорідки після кожного використання. Це убереже від нагару в майбутньому. А якщо все ж таки нагар з'явився — скористайтеся нашими порадами і швидко поверніть сковорідкам колишній блиск!

До речі, посуд легко можна помити не тільки мийним засобом. Раніше "Телеграф" писав, як зробити мийний засіб своїми руками — відмиє жир і бруд не гірше за магазинний продукт.