Де краще зберігати яйця, щоб були свіжими довше: корисні поради

Читать на русском
Автор

Ми підкажемо, де треба зберігати яйця.

Зберігання яєць — це просте завдання, чи не так? Здається, що нічого складного в ньому немає.

Проте, існує багато суперечок щодо того, де саме краще зберігати яйця: в холодильнику чи в шафі. Про це пише Уніан.

Де ж насправді їм місце?

Холодильник:

  • Переваги:
  • Зберігає яйця свіжими протягом 4-5 тижнів.
  • Запобігає розмноженню бактерій.
  • Захищає від запахів інших продуктів.
  • Недоліки:
  • Може призвести до втрати вологи та зменшення ваги яєць.
  • Жовтки можуть втратити свою пружність.
  • Вбирає запахи з холодильника.

Шафа:

  • Переваги:
  • Зберігає природний смак та текстуру яєць.
  • Не впливає на їхню вагу.
  • Зберігає яйця свіжими протягом 2-3 тижнів.
  • Недоліки:
  • Сприятливе середовище для розмноження бактерій.
  • Вразливість до запахів та перепадів температур.

Що ж радять експерти?

  • Оптимальна температура для зберігання яєць: 4°C — 6°C.
  • Ідеальне місце: нижня полиця холодильника, подалі від морозильної камери.
  • Зберігайте яйця в оригінальній упаковці: вона захищає їх від пошкоджень та запахів.
  • Не мийте яйця перед зберіганням: це може пошкодити захисну плівку на їхній шкаралупі.
  • Не зберігайте яйця біля дверей холодильника: там температура нестабільна.

Порада:

Незалежно від того, де ви зберігаєте яйця, важливо регулярно перевіряти їх на свіжість.

Свіжі яйця:

  • Мають тверду шкаралупу.
  • Жовток тримається щільно.
  • Білок прозорий і густий.

Несвіжі яйця:

  • Шкаралупа може бути тріснутою або м'якою.
  • Жовток може бути розпливчастим.
  • Білок може бути рідким або мати водянисті плями.

Дотримуючись цих порад, ви зможете зберігати яйця свіжими протягом тривалого часу.

Раніше "Телеграф" розповідав, як усунути неприємний запах з раковини на кухні. Також, ми писали, як часто потрібно міняти рушники.