10 оригінальних та практичних подарунків на День Закоханих від редакції "Телеграфу"

Читать на русском
Автор
19425
День Святого Валентина наближається
День Святого Валентина наближається. Фото freepik.com

Топ подарунків для жінок та чоловіків на 14 лютого

До Дня Закоханих лишилися лічені дні, а це значить, що час задуматися про те, чим здивувати та порадувати свою другу половинку.

Ми знаємо, як складно буває вибрати ідеальний подарунок, який дійсно сподобається. Тому, ми вирішили поділитися власними бажаннями та скласти список оригінальних та практичних подарунків, які хотіли б отримати самі співробітники "Телеграфу".

1. Арбалет для активного відпочинку або похід у тир

Фото редактор Телеграфу Ігор Тимофєєв

На День святого Валентина звикли дарувати квіти, шоколад, плюшеві іграшки або романтичні вечері. Але наш редактор Ігор Тимофєєв має дещо інший погляд на те, що може стати ідеальним подарунком.

Ігор вважає, що багато чоловіків, потайки або відкрито, мріють про зброю. Звісно не кожен може дозволити собі вогнепальну зброю через бюрократію, пов'язану з її придбанням та зберіганням. До того ж потрібно пройти курси з безпечного поводження зі зброєю.

Натомість арбалет вважається спортивним спорядженням — з ним клопоту значно менше. З ним можна вести активний спосіб життя: бігати по лісу, або банально стріляти по листу фанери на дачі. Такий собі "дартс" для дорослих і відносно забезпечених людей.

Це може стати цікавим та корисним хобі для людей, які прагнуть нових вражень. Також можна сходити разом в тир.

Фото арбалет

2. Плівкова камера чи Polaroid

Фото авторка статей Телеграфу Анастасія Галата

На думку Анастасії Галати, авторки статей "Телеграфу", гарним подарунком є мінікамера, за допомогою якої можна фіксувати всі приємні моменти. А якщо у партнера вже є плівковий фотоапарат чи INSTAX Mini (Ред. — камера моментального друку), то можна придбати саме плівку чи фотопапір.

— У мене з'явилося нове хобі — робити світлини на старий фотоапарат Kiev 19 M. Тому я дуже я хотіла б рол 35-мм плівки з теплим відтінком і великим ISO, аби зробити ці похмурі лютневі дні теплішими, — ділиться Анастасія.

В додачу до цього, можна подарувати фотоальбом, куди можна збирати всі ці кадри.

Фото фотопаперу на полароїд Instax

3. Песика або котика

Фото журналіст "Телеграфу" Дмитро Дубенський

За твердженням ще одного журналіста "Телеграфу" Дмитра Дубенського, якщо ваш партнер щиро любить тварин, то подарунок у вигляді цуценя може стати для нього справжнім сюрпризом.

— З огляду на вже два роки активної агресії Росії проти України, особливого настрою відзначати 14 лютого немає. Але якби була б така можливість замовити собі подарунок, загадав би голову Путіна чи якусь потужну грандіозну "бавовну" в Москві. Зокрема в Кремлі, та інших центрах прийняття їхніх геноцидних рішень, або каміння з неба на всю РФ.

Якщо ж абстрагуватися від воєнної тематики, то настрій міг би підняти подарунок у вигляді песика. Якоїсь нормальної породи типу вівчарочки, ротвіка чи коргі. Інколи пухнастики бувають кращими за деяких людей і політиків, — каже Дмитро Дубенський.

Звісно, тут варто зазначити, що будь-яка тваринка — це відповідальність.

Фото цуцик у руках

4. Книга та солодке

Фото редакторка Телеграфу Олена Вєчканова

Згідно з думкою редакторки "Телеграфу" Олени Вєчканової, друковане видання – це класичний та вдалий презент.

— Я буду дуже банальною, але для мене найкращий подарунок — книжка. Бо я ще та книгожерка, обожнюю колекціонувати видання. Тому так, якщо вгадати з подарунком — то це буде найкращий вияв кохання, адже людина буквально вшановує твої смаки, а отже справді знає. Ну і щось солоденьке, бо куди в наш нервовий час без гормону щастя, — з усмішкою каже редакторка.

За словами Олени, ще колись до війни, вона мріяла про побачення на даху. Проте зараз це особливо не влаштуєш, враховуючи постійні тривоги й обстріли.

Фото книга у руках

5. Аксесуари до телефону та іншої техніки

Фото фотокореспондент Телеграфу Ян Доброносов

За словами фотокореспондента "Телеграфу" Яна Доброносова, хорошим подарунком буде аксесуар, що доповнює телефон або, у його випадку, фотокамеру.

— Насправді подарунок для мене один. Це життя та здоровʼя моєї доньки. Немає кращого подарунка від коханої, ніж піклування про твоїх дітей. А якщо ми говоримо про практичні речі, то мені здається гарним подарунком буде навіть чохол на телефон. Бо головне це увага та ставлення. Оскільки моя робота пов'язана з фотографією, то будь-який додатковий аксесуар до фотокамери також буде дуже доречним, — каже Ян Доброносов.

Тут потрібно знати захоплення свого чоловіка, що може дати вам безліч ідей для подарунка, тому не бійтеся креативити.

Фото аксесуари та техніка для фотоапарату

6. Спідня білизна та квитки на балет

Фото авторка статей та журналістка Телеграфу Тая Бєлан

На думку журналістки "Телеграфу" Таїсії Бєлан, гарним та форматним подарунком для жінки у цей день може стати спідня білизна. Оскільки до Дня закоханих багато українських брендів підготували нові колекції, то вибір буде широким.

З огляду на делікатність такого презенту, краще дізнатися у дівчини особисто про її розмір та вподобання. Ідеальний варіант — вироби ручної роботи.

Для створення романтичної атмосфери також чудово підійде похід у балет, театр чи оперу. В будь-якому разі, краще спланувати подарунок та запитати свого партнера про те, що б йому хотілося, адже всі люди різні та мають різні бажання.

Фото подарунок для дівчини на день закоханих (День Святого Валентина)

7. Парфуми

Фото журналіст "Телеграфу" Артур Гор

За словами журналіста "Телеграфу" Артура Гора, парфумери Yves Saint Laurent або Tom Ford — професіонали своєї справи.

— Якось так склалося, що день святого Валентина особливо не відзначаю. Не тому, що "це не свято", а тому, що трохи напружує ця маркетингова лихоманка, яка кожного року виникає навколо цього свята. З усім тим, обмінятися подарунками все ж не зайве, бо ж це приємні емоції та порція дофаміну, — каже журналіст.

За його словами, він не буде сумувати, якщо отримає шкарпетки та крем для гоління. Та якщо підходити до подарунка більш винахідливо, то він бажав би отримати в цей день якийсь приємний чоловічий парфум.

— Можливо і банально, та чому ні? Тим паче аромат буде асоціюватися з людиною, яка його подарувала і в цьому щось таки є. Щоправда, є таке правило, що парфуми краще не дарувати, адже важко вгадати уподобання. Та, по-перше, особисто я не вибагливий, а, по-друге, парфумери з Yves Saint Laurent або Tom Ford все ж професіонали своєї справи та просто апріорі не можуть зробити щось погане, — запевняє Артур Гор.

Він каже, що якщо все ж є побоювання не догодити з конкретним ароматом, то можна разом піти в магазин та обрати. Це буде додатковою пригодою для обох.

Фото парфуми для чоловіка на день закоханих від Том Форд

8. Прикраси — вічна класика

Фото журналістка "Телеграфу" Юлія Закірова

На думку журналістки "Телеграфу" Юлії Закірової, прикраси для жінки точно будуть вдалим подарунком.

— Відверто кажучи, для мене кращим подарунком стала б відпустка для коханого — він зараз в ЗСУ. Якщо вдасться, ще одним подарунком стане обручка та одруження. Тож, в моєму випадку, спонсори Дня закоханих — Збройні Сили, Столична ювелірна фабрика і Подільський РАЦС.

Загалом дарувати прикраси — це вічна класика. Однак варто запитати у дівчини, вироби якого матеріалу їй будуть до вподоби найбільше. Це допоможе обрати дійсно приємний та особистий подарунок, — каже Юлія Закірова.

Фото прикраси на день закоханих

9. Атмосферний кіновечір

Фото автор статей Телеграфу Олексій Росовецький

Автор матеріалів про кіно Олексій Росовецький вважає, що найкраще зближує закоханих спільні смаки до фільмів.

— Моє серце, як кажуть, зараз вільне, тож питання риторичне. Але оскільки всі мої жінки поділяли мої інтереси до кіно, я провів би цей вечір саме за сеансом фільму. Наприклад, Йоргоса Лантімоса "Бідні, нещасні" — це зараз головна подія у світі кіно, — каже Олексій.

Загалом чудовим варіантом є перегляд фільму чи серіалу через проєктор. Це можна організувати навіть вдома, підготувати попкорн, зварити какао та створити приємну атмосферу. Прості, але щирі жести можуть бути не менш романтичними, ніж дорогі подарунки.

Фото пара дивиться кіно на день закоханих

10. Відпочинок за містом або у SPA-центрі

Фото вебдизайнерка Телеграфу Тетяна Гулевата

Наостанок, вебдизайнерка "Телеграфу" Тетяна Гулевата вважає, що для неї найкраще провести цей день або перенести на вихідні, десь за містом в спа-комплексі.

Просто погуляти та відпочити з коханою людиною може бути найкращим часом для двох. Це можливість відволіктися від буденних турбот, зарядитися позитивом та нагадати один одному про свої почуття.