Компаньйон для спорту. Як привчити пса до пробіжок під час прогулянок

Читать на русском
Автор
995
Pixabay

Дізнайтеся, як правильно підготувати вашого песика до спільних пробіжок

Якщо ви хочете зробити свою щоденну прогулянку цікавішою та активнішою, то біг з вашим собакою може стати відмінним рішенням. Не тільки це підвищить вашу фізичну активність, а й укріпить ваш зв'язок з пухнастим другом. Ось кілька порад, як зробити вашу собаку вашим ідеальним партнером для спортивного бігу на прогулянці вранці та ввечері.

Як і людям, собакам необхідно звикнути до рівня фізичних вправ. Ви також можете дослідити породу вашої собаки, щоб дізнатися, який саме біг їй може сподобатися: ніколи не знаєш, з часом вони можуть надихнути вас на марафон. Почніть поступово: пам'ятайте, що ваш собака також потребує часу, щоб пристосуватися до нового типу фізичної активності. Почніть з коротших пробіжок і поступово збільшуйте відстань і тривалість бігу. Перед початком бігу переконайтеся, що ваша собака має підходящий ошийник для безпечного ведення. Також не забудьте про повідець, який допоможе контролювати її під час бігу.

Виберіть правильні час та місце для бігу, коли погода сприятлива, і уникайте перегріву вашої собаки. Перед початком бігу зігрійтеся разом з вашою собакою швидкою прогулянкою та декількома вправами розминки. Після тренування проведіть час на розслаблення та розтяжку, щоб зменшити ризик травм.Також важливо обирати безпечні місця для бігу, де немає небезпеки травм. Навчіть вашу собаку базовим командам, таким як "поруч" і "стій". Це допоможе вам контролювати її під час бігу і уникнути непередбачених ситуацій.

Підтримуйте правильну температуру, переконайтеся, що ваш собака отримує достатню кількість води, особливо в теплу погоду. Зупиняйтеся на періодичні перерви для відпочинку та охолодження. Також слухайте свого собаку під час бігу. Якщо він виявляє ознаки втоми або незручності, зупиніться і дайте йому відпочити. Біг із собакою може бути однією з найкращих, найприємніших і найзначущіших вправ, які ви виконуєте.

Раніше "Телеграф" розповідав, як навчити кота любити митися і не травмувати його психіку. Окрім того, ви можете дізнатися чому котяча м’ята викликає незвичайну поведінку у ваших улюбленців.