Ви приготуєте їх на раз-два: найлінивіший рецепт голубців

Читати російською
Автор

Відмінно для зайнятих кулінарів

Навряд чи хтось відмовиться від соковитих голубців. Однак кулінари не люблять їх готувати — на це йде дуже багато часу.

Для найзайнятіших Smachnonews підготував лінивий рецепт улюбленої страви. Вам навіть не доведеться загортати начинку в капусту просто змішайте всі інгредієнти, а все інше зробить духовка.

Як приготувати ледачі голубці

Інгредієнти на 4 порції:

  • 600 г курячого фаршу;
  • 300 г капусти;
  • 70 г рису;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 1 яйце;
  • суміш спецій на смак.

Для соусу:

  • 500 г води;
  • 250 г сметани;
  • 1 ст. л. томатної пасти;
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • сіль, перець до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю та моркву чистимо. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву — натираємо на тертці. Обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з рослинною олією до готовності.
  2. Також до готовності відварюємо у підсоленій воді рис.
  3. Капусту миємо і дрібно шаткуємо, змішуємо із засмажкою, підготовленим рисом, фаршем, яйцем і спеціями. Все ретельно перемішуємо. З одержаної маси формуємо голубці.
  4. Деко застилаємо пергаментним папером, викладаємо голубці, накриваємо фольгою і запікаємо в духовці 20 — 25 хвилин при 200 градусах.
  5. Тим часом в окремій мисці змішуємо воду, сметану, томатну пасту та крохмаль. Солимо, перчимо на смак і ретельно перемішуємо.
  6. Через вказаний час дістаємо з духовки голубці та заливаємо їх соусом. Відправляємо їх ще на 20-25 хвилин у духовку за 200 градусів, кожні 5 – 7 хвилин поливаючи соусом.

Якщо вдома не було фаршу — це не привід відмовитися від улюбленої страви. Просто приготуйте голубці з грибами та отримайте неймовірну насолоду.