З Днем стоматолога 2024! Красиві листівки та картинки до свята

Читать на русском
Автор
14128
Міжнародний день стоматолога відзначається 9 лютого
Міжнародний день стоматолога відзначається 9 лютого. Фото Телеграф

Щороку 9 лютого стоматологи приймають вітання з професійним святом

Щороку, 9 лютого, у всьому світі відзначається професійне свято – День стоматолога, спеціальна урочиста подія у зубних лікарів та стоматологів. 2024 року Міжнародний день стоматолога випав на п’ятницю.

Дата святкування Дня стоматолога припадає на 9 лютого не просто так. Саме цього дня свою мученицьку смерть прийняла Свята Аполлонія Олександрійська, яку вважають покровителькою стоматологів. Та, що вірила у Христа, була піддана жорстоким тортурам, включаючи виривання зубів та погрози спалити її живцем. Після таких страждань Аполлонія попросила розв’язати руки, після чого сама кинулася у вогонь. Пізніше виникла легенда, згідно з якою достатньо вимовити ім’я святої і помолитися їй, щоб зубний біль миттєво вщух.

Стоматологія, як одна з найстаріших медичних галузей, як і раніше, залишається дуже затребуваною професією. Завдяки технічному прогресу щороку вона стає все більш комфортною для пацієнтів та ефективною у вирішенні широкого спектра проблем із зубами.

"Телеграф" вітає українських стоматологів, зубних лікарів та всіх тих, хто причетний до цієї професії. Достатньо просто вибрати листівку, що сподобалася, і відправити як привітання своїм близьким, колегам, знайомим, через соцмережу або месенджер.

листівка з днем стоматолога
листівка вітаю з днем стоматолога
картинка вітаю з днем стоматолога
листівка з днем стоматолога 9 лютого
листівка бажаю у міжнародний день стоматолога
листівка з днем стоматолога 2024 вас вітаю

Раніше "Телеграф" повідомляв, що 9 лютого християни відзначають Віддання Стрітення Господнього. Також у цей день, згідно з прогнозами синоптиків, в Україні буде хвиля морозів.