Українські полярники показали унікальне відео з антарктичними пінгвінятами

Читать на русском
Автор
1198
Антарктичні пінгвіни
Антарктичні пінгвіни. Фото Скриншот

Цьогоріч народилось аж 15 пташенят

Українські полярники опублікували унікальне відео з острова Бут, який знаходить в районі станції "Академік Вернадський". Вченим вдалось зафільмувати одночасно дорослих особин антарктичних пінгвінів, а також малечу, яка народилась нещодавно.

Кадри опублікував Національний антарктичний науковий центр. Зазначається, що відео з пташенятами зробив біолог 28-ї УАЕ Вадим Ткаченко під час роботи на острові.

На острові Бут гніздується невеличка колонія антарктичних пінгвінів. Цьогоріч там народилося вже 15 пташенят.

"І що примітно – саме тут одночасно гніздують усі 3 види пінгвінів роду Pygoscelis, що зустрічаються в нашому районі: субантарктичні, антарктичні та Аделі. Інколи українські біологи зустрічали таке сусідство трьох видів і на інших островах, але скоріше як виняток. А отак, щоб всі разом щороку гніздували поруч й успішно виводили пташенят – це лише на Буті", — пояснюють унікальність знахідки полярники.

Також, як вони пишуть, антарктичних пінгвінів також ще називають чінстрапи чи бородані через тонку чорну смужку, що перетинає біле підборіддя. Їх вважають наймасовішим видом в Антарктиці (близько 7,5 млн пар).

"Шлюбний сезон у цих птахів зазвичай починається в жовтні-листопаді. Відкладають 2 яйця, рідко – 1 чи 3. Трохи більше, ніж за місяць, з них з'являються пінгвінята. Спершу вони вкриті світло-сірим пухом, який з часом темніє на голові, крилах та спині. У висиджуванні яєць та опіці за дітьми беруть участь обидва партнери по черзі", — додають науковці.

Раніше "Телеграф" писав, що на тлі температурних рекордів в останні роки вчені припускають, що незабаром Антарктида зміниться до невпізнання і більше не нагадуватиме царство вічного льоду.