Диво-десерт на Валентинів день: цей ніжний мус ви приготуєте за кілька хвилин

Читати російською
Автор

Цей мус просто готується, а виходить дуже ароматним і смачним

Ми ділились рецептом дуже смачного печива. Тепер розповідаємо, як приготувати на День святого Валентина неймовірно ніжний та ароматний мус. Це красивий кавово-шоколадний десерт, який зовсім нескладно готується.

Рецептом поділились на порталі "Сьогодні". Цей десерт вражає своєю ніжною текстурою.

Інгредієнти:

  • 120 г чорного шоколаду
  • 30 г вершкового масла
  • 2 ст. л. міцної кави або еспресо
  • 2 великих яйця (відокремлюємо білки від жовтків)
  • 60 г цукру
  • 1/2 ч. л. ванільного екстракту
  • 120 мл вершків 35-40% жирності

Спосіб приготування:

  1. Розтоплюємо шоколад, вершкове масло та каву в мікрохвильовці. Перемішуємо до однорідної маси. Даємо охолонути кілька хвилин.
  2. Додаємо яєчні жовтки, перемішуємо. Накриваємо кришкою і ставимо в холодильник, поки збиваємо білки та вершки.
  3. Збиваємо білки міксером до щільної піни. Додаємо половину цукру, збиваємо до міцних піків. Відкладаємо в сторону.
  4. Збиваємо холодні вершки з цукром, що залишився, і ванільним екстрактом. Додаємо шоколадну суміш до збитих вершків, акуратно перемішуємо.
  5. Викладаємо мус у креманки. Зверху викладаємо збиті білки, формуючи піки.

Десерт перед подачею можна прикрасити збитими вершками, свіжими ягодами, шоколадною чи кокосовою стружкою. Також ми ділились рецептом чудового торта із млинців.