Вечеря, як в дорогому ресторані: побалуйте свою половинку ароматними мідіями

Читати російською
Автор

Так просто приготувати розкішну ресторанну страву

Ми розповідали, як приготувати смачну вечерю з куркою. Та іноді хочеться приготувати щось вишуканіше, особливо, якщо є привід, наприклад, День усіх закоханих.

Розповідаємо, як приготувати смачну страву ресторанного рівня — мідії, тушковані у білому вині. Рецептом поділились на порталі "Сьогодні".

Інгредієнти:

  • мідії в раковинах — 400 г
  • біле сухе вино — 100 мл
  • бульон рибний — 100 мл
  • оливкова олія — 2 ст.л.
  • чищений часник — 10 г
  • вершкове масло — 20 г
  • петрушка — 5 г
  • сіль, мелений перець — до смаку

Спосіб приготування:

  1. Мідії ретельно промиваємо в холодній воді, видаляємо "вусики". Просушуємо.
  2. У глибокій сковороді розігріваємо оливкову олію. Додаємо подрібнений часник і обсмажуємо протягом 30 секунд.
  3. Додаємо мідії, перемішуємо та обсмажуємо 2-3 хвилини. Вливаємо біле вино та рибний бульйон. Додаємо вершкове масло, сіль і перець за смаком.
  4. Накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні 10 хвилин. Знімаємо з вогню, додаємо сік лимона і перемішуємо.
  5. Подаємо мідії в глибоких тарілках з соусом, в якому вони готувалися. Доповнюємо скибочками свіжого багета.
  6. Для більш насиченого смаку: можна додати в сковороду 1 ст. л. вершкового масла наприкінці приготування.

Мідії можна подавати з різними гарнірами: рисом, пастою, овочами. Але особливо смачно виходить з рисом. Ми розповідали, як його смачно приготувати.