Вечеря, як в дорогому ресторані: побалуйте свою половинку ароматними мідіями

Читать на русском
Автор
2740
Ідеальний рецепт вечері на День Валентина
Ідеальний рецепт вечері на День Валентина. Фото umma.fish

Так просто приготувати розкішну ресторанну страву

Ми розповідали, як приготувати смачну вечерю з куркою. Та іноді хочеться приготувати щось вишуканіше, особливо, якщо є привід, наприклад, День усіх закоханих.

Розповідаємо, як приготувати смачну страву ресторанного рівня — мідії, тушковані у білому вині. Рецептом поділились на порталі "Сьогодні".

Інгредієнти:

  • мідії в раковинах — 400 г
  • біле сухе вино — 100 мл
  • бульон рибний — 100 мл
  • оливкова олія — 2 ст.л.
  • чищений часник — 10 г
  • вершкове масло — 20 г
  • петрушка — 5 г
  • сіль, мелений перець — до смаку

Спосіб приготування:

  1. Мідії ретельно промиваємо в холодній воді, видаляємо "вусики". Просушуємо.
  2. У глибокій сковороді розігріваємо оливкову олію. Додаємо подрібнений часник і обсмажуємо протягом 30 секунд.
  3. Додаємо мідії, перемішуємо та обсмажуємо 2-3 хвилини. Вливаємо біле вино та рибний бульйон. Додаємо вершкове масло, сіль і перець за смаком.
  4. Накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні 10 хвилин. Знімаємо з вогню, додаємо сік лимона і перемішуємо.
  5. Подаємо мідії в глибоких тарілках з соусом, в якому вони готувалися. Доповнюємо скибочками свіжого багета.
  6. Для більш насиченого смаку: можна додати в сковороду 1 ст. л. вершкового масла наприкінці приготування.

Мідії можна подавати з різними гарнірами: рисом, пастою, овочами. Але особливо смачно виходить з рисом. Ми розповідали, як його смачно приготувати.