Вечеря, як в дорогому ресторані: побалуйте свою половинку ароматними мідіями
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2740
Так просто приготувати розкішну ресторанну страву
Ми розповідали, як приготувати смачну вечерю з куркою. Та іноді хочеться приготувати щось вишуканіше, особливо, якщо є привід, наприклад, День усіх закоханих.
Розповідаємо, як приготувати смачну страву ресторанного рівня — мідії, тушковані у білому вині. Рецептом поділились на порталі "Сьогодні".
Інгредієнти:
- мідії в раковинах — 400 г
- біле сухе вино — 100 мл
- бульон рибний — 100 мл
- оливкова олія — 2 ст.л.
- чищений часник — 10 г
- вершкове масло — 20 г
- петрушка — 5 г
- сіль, мелений перець — до смаку
Спосіб приготування:
- Мідії ретельно промиваємо в холодній воді, видаляємо "вусики". Просушуємо.
- У глибокій сковороді розігріваємо оливкову олію. Додаємо подрібнений часник і обсмажуємо протягом 30 секунд.
- Додаємо мідії, перемішуємо та обсмажуємо 2-3 хвилини. Вливаємо біле вино та рибний бульйон. Додаємо вершкове масло, сіль і перець за смаком.
- Накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні 10 хвилин. Знімаємо з вогню, додаємо сік лимона і перемішуємо.
- Подаємо мідії в глибоких тарілках з соусом, в якому вони готувалися. Доповнюємо скибочками свіжого багета.
- Для більш насиченого смаку: можна додати в сковороду 1 ст. л. вершкового масла наприкінці приготування.
Мідії можна подавати з різними гарнірами: рисом, пастою, овочами. Але особливо смачно виходить з рисом. Ми розповідали, як його смачно приготувати.