Зима нікуди не поділася: які області занесе снігом на початку тижня

Читать на русском
Автор
21313
Зима цього року сніжна
Зима цього року сніжна. Фото pexels.com

До весни залишилось 26 днів

Хоча лютий в Україні розпочався з відлиги, зима незабаром нагадає про себе снігопадами. Вони розпочнуться вже з понеділка.

За прогнозами метеосайту ventusky, 5 лютого зранку, сильний сніг очікується у Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Дніпропетровській, Харківській та Донецькій областях. Також снігопади меншої інтенсивності будуть і в інших регіонах (на карті вони позначені білими точками).

Карта опадів на ранок 5 лютого

Увечері в понеділок місцями сніг зміниться снігом із дощем. Зони, де очікуються дощі, на карті відзначені зеленим кольором.

Мапа опадів на вечір 5 лютого

У вівторок, 6 лютого, дощі ймовірні на Рівненщині та Житомирщині. Сніг прогнозується у Київській, Черкаській, Чернігівській областях. Можливий він також у деяких районах Полтавщини та Кіровоградщини.

Карта опадів на день 6 лютого

Температура повітря 5-6 лютого, за прогнозами Українського гідрометцентру, очікується доволі висока: у межах -1 +13 градусів. Крім того, синоптики попередили про поривчастий вітер 3 лютого — у більшості областей України пориви вітру досягнуть 15-20 м/с.

Раніше відомий синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич розповів "Телеграфу", що лютий в Україні цього року буде теплішим за кліматичну норму. Проте найпомітніше це буде у кількох областях.