Циклон несе в Україну мокрий сніг та хуртовини: синоптик розповів, коли зіпсується погода

Читать на русском
Автор
55803
На початку січня Україну накриють вітри та опади
На початку січня Україну накриють вітри та опади. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Спокійна погода протримається недовго

Останніми днями українці можуть радіти досить стабільній та теплій погоді з проясненнями, проте вже на початку лютого погодні умови різко погіршаться, очікуються опади та вітер.

Почне змінюватись погода вже з 2 лютого. Про це в ексклюзивному прогнозі "Телеграфу" розповів відомий український синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич.

За його словами, 2 лютого Україна опиниться під впливом слабоактивного фронту, у зв’язку з чим у більшості областей пройде сніг та мокрий сніг. 3-4 лютого його місце займе активніший циклон, який накриє країну з північного заходу і принесе помірні опади у вигляді снігу, що переходить у дощ. Очікується вітер силою 7-12 метрів за секунду з окремими поривами силою до 20 м/с, у зв’язку з чим можуть утворитися хуртовини.

5-7 лютого циклони принесуть ще більше мокрого снігу, дощу та мряки, до того ж серйозно посилиться вітер, подекуди він може досягти сили в 17-22 метри на секунду.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, яка погода в Україні очікується до кінця зими згідно з прогнозом народного синоптика.