Про пил у будинку забудете надовго: допоможе хитрість із грейпфрутом

Читати російською
Автор

Дізнайтеся, як користуватися шкіркою грейпфрута для дому

Назавжди позбутися пилу в кімнатах неможливо. Але багато домовласників ставлять за мету зробити так, щоб зберігати чистоту в будинку якомога довше і при цьому робити прибирання якомога рідше. Досягти цього виходить завдяки невеликим хитрощам.

Одним із засобів, що допомагає підтримувати чистоту в будинку якомога довше, є настій шкірки грейпфрута. Рецепт цього засобу описано Kobieta.

Як зробити засіб проти пилу

Далеко не всі господині знають, що для відходів з цитрусових можна знайти корисне застосування для прибирання будинку. Достатньо додати до них оцет і вийде засіб ідеальний засіб, який спростить роботу по дому.

Приготувати його дуже просто.

1. Шкірку грейпфрута без плівок та інших залишків складіть у банку.

2. Залийте шкірку оцтом і щільно закрийте ємність.

3. Поставте банку у темне прохолодне місце.

4. Через 3 дні додайте до шкірки та оцту воду. Запах оцту має стати не таким інтенсивним.

5. Перелийте засіб у пляшку з пульверизатором.

При необхідності розпорошіть засіб на запилену поверхню і протріть ганчіркою. Забруднення зникнуть. Після цього пил не так швидко осідатиме на поверхні.

Що ще допомагає від пилу

Крім рідини з оцту та шкірки грейпфрута для запобігання появі пилу можна також використовувати гліцерин. Просто налийте кілька крапель засобу в миску з кип’яченою водою, вмочіть м’яку тканину, відіжміть її та ретельно протріть меблі. Завдяки цьому ви створите своєрідне покриття і меблі на довгий час стануть пиленепроникними.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися жирних плям на кухні за допомогою олії. Дивовижний лайфхак допоможе швидко навести лад.