На ринок ходіть тільки зі сірником: за його допомогою ви принесете додому якісне сало

Читати російською
Автор

Вас не обдурить жоден продавець

Без чого ми можемо прожити? Звичайно, без сала – цей унікальний продукт, ми часто використовуємо на кухні.

Однак вибрати якісне сало не так легко. Разом з UAportal розповімо, на що потрібно звернути увагу при його покупці і як перевірити якість за допомогою лише сірника.

Як вибрати якісне сало

При його виборі обов’язково звертайте увагу:

  • на колір — сало має бути білого або світло-рожевого кольору. Є ризик, що продукт жовтого чи сірого кольору може бути несвіжим;
  • сало має бути пружним та еластичним. Не варто звертати увагу на занадто м’який чи твердий продукт;
  • шкіра сала має бути гладкою і без пошкоджень. Жодних пошкоджень або шорсткості на продукті бути не повинно;
  • понюхайте сало. У нього має бути приємний, ненав’язливий запах.

Обов’язково купуйте сало у перевірених місцях, де продають свіжу продукцію. Відкладіть покупку, якщо ви не впевнені у її якості.

Для смаження вибирайте сало з тонкою шкіркою і невеликим прошарком м’яса. Для засолювання краще брати продукт з товстою шкіркою і товстим прошарком м’яса, а для копчення — з рівномірним прошарком м’яса.

Сало ходіть купувати зі сірником або зубочисткою. Проткніть продукт — якщо сірник легко увійшов у сало, воно свіже. А от якщо сірник застряг у салі, то краще від покупки утриматися.

А щоб врятувати пожовкле сало, використовуйте один перевірений метод. Ця хитрість заощадить вам гроші.