5 несподіваних помилок у годуванні собак, які більшість власників ігнорують - ви не повірите, що виявилось під номером 2

Читать на русском
Автор
1125
Важливо піклуватися про правильний раціон харчування (фото створене з допомогою ШІ)
Важливо піклуватися про правильний раціон харчування (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Це може повністю змінити ваш підхід до їхнього харчування

Годування собаки — це не просто обрання правильного корму, а важлива частина її здоров'я та благополуччя. Проте, часто власники собак роблять помилки, які можуть негативно вплинути на здоров'я їхніх чотириногих друзів.

Ось п'ять поширених помилок у годуванні собак, яких варто уникати, інформує yahoo.com.

1. Вважати, що собака не повинна їсти "людську" їжу

Багато власників собак вважають, що їхні вихованці повинні їсти тільки спеціальний корм для собак. Однак це не зовсім так. Собаки — хижаки, і їхній організм пристосований до споживання м'яса. Тому свіже м'ясо, риба, овочі та фрукти є важливими компонентами раціону собаки.

Звичайно, не всі продукти з людського столу корисні для собак. Наприклад, собакам не можна давати солоні, гострі, копчені, смажені або жирні продукти. Також слід уникати їжі, яка містить шоколад, цибулю, часник, родзинки або спеції.

2. Думати, що сухий корм — єдиний варіант

Часто власники вважають, що єдиним варіантом для собак з чутливими шлунками або алергіями є сухий корм. Однак існує безліч інших варіантів харчування, які можуть бути більш корисними та привабливими для вашого вихованця.

3. Економити на тому, чим ви годуєте собаку

Якість корму для собак має важливе значення для її здоров'я. Дешевий корм часто містить неякісні складові, які можуть завдати шкоди здоров'ю собаки. При виборі корму слід звертати увагу на склад. У кормі повинні бути присутні якісні білки, жири, вуглеводи, вітаміни та мінерали. Перехід на якісний корм, може значно вплинути на здоров'я собаки, включно на її шкіру, очі, шлунок, поведінку та загальний стан.

4. Не читати склад корму

Багато кормів містять дешеві наповнювачі, такі як м'ясне борошно, кукурудза, соя, та пшениця, які не приносять користі здоров'ю собак. Вибираючи корм, важливо уникати таких складових, оскільки вони можуть спричинити різні проблеми зі здоров'ям.

5. Вірити нісенітницям про користь ультрапереробленого корму

Ультраперероблений корм (UPF) — це корм, який пройшов через ряд виробничих процесів, включаючи термічну обробку, подрібнення та змішування. UPF-корми часто містять консерванти, ароматизатори та інші добавки.

Деякі люди вважають, що UPF-корми є найкращим варіантом для собак. Однак дослідження показують, що UPF-корми можуть завдати шкоди здоров'ю собаки.

UPF-корми можуть викликати такі проблеми зі здоров'ям, як:

  • Алергія
  • Шлунково-кишкові проблеми
  • Проблеми з шкірою
  • Проблеми з поведінкою

Кращим варіантом для собак є натуральне харчування, яке містить свіжі, якісні продукти.

Раніше "Телеграф" розповідав, які породи собак люблять холоди. Окрім цього, вас може зацікавити стаття про кращі породи собак для вашої дитини.