Частина країни може постраждати від сильного вітру: прогноз погоди до кінця тижня

Читать на русском
Автор
1456
Поривчастий вітер господарюватиме в кількох областях
Поривчастий вітер господарюватиме в кількох областях. Фото freepik.com

До весни залишилось 37 днів

Сильні морози відступили з України, разом із пом’якшенням температури прийшли опади. Вони будуть супроводжувати нас до кінця тижня.

За прогнозом Укргідрометцентру, вдень 24 січня сильний сніг із дощем буде у західних, Вінницькій та Житомирській областях, на Закарпатті значний мокрий сніг та дощ (I рівень небезпеки, жовтий). На решті території країни – невеликий сніг, або дощ. Градусники покажуть -3 +5 градусів. Крім того, у західних областях пориви вітру 15-20 м/с.

У четвер, 25 січня, сніг, місцями з дощем, йтиме по всій країні (на півдні просто дощ). Вночі очікується –8 (Харківщина) +4 (захід). У денний час синоптики обіцяють -1 +6, найтепліше буде на півдні та заході. У п’ятницю, 26 січня, така погода збережеться.

Карта погоди на 25 січня
Карта погоди на 26 січня

Субота, 27 січня, не принесе відчутних змін у погоді, по всій країні йтиме сніг (на заході сильніший). Вночі прогнозується -4+1, вдень -2+3 градуси.

Карта погоди на 27 січня

У неділю, 28 січня, температурна картина буде аналогічною до попереднього дня, але опадів стане менше. На частині країни йтиме невеликий сніжок, у низці областей без опадів.

Карта погоди на 28 січня

Раніше відомий український народний синоптик Володимир Деркач у своєму прогнозі для "Телеграфа" розповів, чого чекати від погоди у лютому. Він повідомив, чи відчують українці цього місяця перше подих весни.