Дивні смаколики СРСР: печиво з томату або розсолу та хліб з цукром
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Смак дитинства чи смак бідності та дефіциту?
Зараз ринок кондитерських виробів настільки розширився, що всі вже і забули про хитромудрі рецепти бабусь з минулого. У часи СРСР був дефіцит майже у всьому, а особливо у ласощах.
Тому на кухні господині "творили" солодощі з усього, що було під рукою. "Телеграф" вирішив розповісти вам про найдивніші смаколики минулого, які зараз, окрім ностальгії, нічого хорошого не викликають.
Печиво з томатного соку
Основний інгредієнт це, звісно ж, томат, у який додають цукор, борошно та рослину олію. Яйця не обов’язково, бо у часи союзу вони були не кожній кухні. Після випікання такого не хитрого тіста, отримуємо на вигляд звичайне печиво, а на смак воно "на любителя".
Хліб з цукром
Цей рецепт доволі простий і готується 3-5 хвилин. Звичайний білий, а можна навіть і сірий, хліб трохи змочуємо водичкою і посипаємо цукром. Наші бабусі інколи додавали вершкове масло, що робило "десерт" ще смачнішим.
Вершиною насолоди ставала скибочка хліба з маслом та варенням, якого у той час заготовлювали багато.
Консервовані черешні та яблука
Якщо влітку дефіцит смаколиків компенсували фрукту, то узимку людям Радянського Союзу треба було проявити кмітливість. Господині консервували у цукровому сиропі яблука, персики, черешні та навіть абрикоси.
Печиво на огірковому розсолі
У господинь СРСР на кухні усе було залучено у приготування їжі, навіть розсіл з огірків. З нього готували печиво, до основного інгредієнта додавали борошно, олію та цукор. І після випікання малеча тішилась солодощами.
Раніше "Телеграф" розповідав, які речі у СРСР були ознакою статусу та достатку.