"Емоційно нестабільна" зима: наступного тижня синоптики прогнозують Україні температурні американські гірки

Читать на русском
Автор
3259
Freepik

В Україну повертаються морози

Фінал другої декади січня виявився набагато теплішим, аніж її початок: лютий "мінус" відступив, а в денні години в Україну навіть завітали плюсові температури. Втім, за прогнозами синоптиків, розслаблятися зарано – міцні морози ще дадуть про себе знати і змінюватися синоптична ситуація почне вже найближчими днями.

Якої ж погоди чекати на вихідних і впродовж наступного тижня? Про це "Телеграф" дізнавався у синоптикині Укргідрометцентру Наталії Птухи.

За словами експертки, вже на вихідних температура повітря знову буде знижуватися. Тобто погодні "гойдалки" триватимуть.

- В суботу, 20 січня, протягом доби температура повітря на півдні становитиме від 1 градусу морозу до 4 градусів тепла (в Криму ще збережеться 2-7 градусів тепла). На півночі, заході та в центральних регіонах температура вночі 3-8 градусів морозу, а в Карпатах — до 15 градусів нижче нуля. В денні години від 0 до 5 градусів морозу. На що треба звернути увагу: були і продовжуються опади переважно у вигляді дощу та мокрого снігу, а температура повітря починає вже поступово знижуватися, тому ожеледиця на дорогах гарантована, — пояснює Птуха.

В неділю, 21 січня, в Україні окрім південної її частини, очікується невеликий сніг.

- В нічні години буде 4-9 градусів морозу (на Сумщині температура повітря може опуститися навіть до -20 °С), а в денні години слід очікувати 1-6 градусів морозу, але на півдні та крайньому заході країни близько 0 °С. Вітер упродовж вихідних буде північно-західний, відповідно, він і принесе зниження температури, — додала синоптикиня.

На початку нового тижня сніжити вже не буде.

- В понеділок, 22 січня, переважатиме погода без опадів, адже на територію нашої країни впливатиме поле підвищеного тиску, — пояснила Наталія Птуха.

Тепліше за все цього дня буде на півдні та заході: від 1 градусу морозу до 3 градусів тепла в денну пору доби. А от вночі на півдні — легкий морозець: до 5 градусів з позначкою "мінус", а на заході міцніший — до 10 градусів нижче нуля.

На сході та в центрі вночі від 5 до 9 градусів морозу, а вдень слід очікувати від 1 до 4 градусів нижче нуля.

Прохолодніше за все буде в понеділок на півночі: вночі синоптики очікують тут до -15 °С, а вдень стовпчики термометрів покажуть близько 4 градусів з позначкою "мінус".

- У вівторок, 23 січня, у західних, місцями центральних регіонах може бути невеликий сніг, а на решті територій без опадів. На сході та півночі слід очікувати вночі 5-11 градусів морозу, а вдень від 0 до 6 градусів нижче нуля. На решті територій тепліше: від 0 до 6 градусів морозу вночі, а вдень від 3 градусів морозу до 3 тепла. На півдні країни цього дня від 1 до 6 тепла, — каже синоптикиня.

На екваторі робочого тижня, у середу, 24 січня, буде чергова зміна синоптичної ситуації.

- Цього дня очікується невеликий сніг і дощ, надійдуть атмосферні фронти з північного заходу, тому відчуємо більш хмарну погоду. Вдень у західних та північних областях опади посиляться, та все ж будуть помірними. Температура повітря вночі та вдень від 3 градусів морозу до 3 тепла, — прогнозує Птуха.

Не зникнуть опади і наступного дня.

- В четвер, 25 січня, мокрий сніг продовжиться, а атмосферний фронт буде зміщуватися у східному напрямку. Температура вночі та вдень залишиться стабільною: від 3 градусів морозу до 3 градусів тепла у більшості областей України, — підкреслила синоптикиня.

Під завісу тижня в країні знову стане холодніше.

- З 26 по 28 січня очікується сніг і чергове зниження температури повітря. Вночі вже буде від 2 до 9 градусів морозу, а вдень від 0 до 5 градусів морозу. Лише на півдні від 3 градусів морозу до 3 тепла, — резюмувала Наталія Птуха.