Тест Люшера: ваш улюблений колір може розповісти про вас більше, ніж ви думаєте

Читать на русском
Автор
60122
Дізнайтеся свій тип особистості
Дізнайтеся свій тип особистості. Фото Телеграф

Який колір вам подобається?

Тест Люшера базується на гіпотезі, що вибір кольору часто відображає емоційний стан особи, фізіологічний статус, а також характер.

Інструкція полягає у виборі улюбленого кольору з восьми доступних. Після цього, з решти семи, потрібно вибрати ще один, який найбільше подобається.

У тесті Люшера перший вибір кольору вказує на бажаний стан особи, тоді як другий – на її реальний стан, як повідомляє vseosvita.ua.

Характеристики кольорів:

1. Синій. Цей колір асоціюється з глибоким внутрішнім спокоєм, потребою в стабільності та відпочинку. Він відображає емоційну стабільність, задоволеність життям та бажання гармонії. Характеристики особистості, пов'язані з цим кольором, включають високий рівень чесності та справедливості, здатність зберігати спокій у складних ситуаціях, великодушність, сумлінність і відданість.

2. Зелений. Символізує силу волі, рішучість та впевненість у собі. Цей колір відображає стійке прагнення до досягнення цілей, високий рівень самовпевненості та бажання самовираження. Люди, які вибирають зелений, часто володіють характеристиками, такими як рішучість, відданість своїм переконанням, наполегливість у досягненні мети, а також можуть бути досить упертими і незалежними.

3. Червоний. Асоціюється з силою волі, енергією та активністю. Червоний колір часто вказує на людину, яка прагне до успіху, є ініціативною та може проявляти агресивність у прагненні до своїх цілей. Характеристики особистості включають сміливість, рішучість, ентузіазм, дружелюбність, впевненість у собі, але також можливу дратівливість та імпульсивність.

4.Жовтий. Цей колір символізує бажання до комунікації, відкритість до нових ідей та оптимізм. Жовтий часто вказує на енергійних, веселих і творчих особистостей. Характерні риси включають радість, життєлюбність, товариськість, оригінальність у мисленні та гнучкість у спілкуванні.

5.Фіолетовий. Відображає вразливість, емоційну виразність та інтуїтивність. Цей колір часто асоціюється з творчими, чутливими та мрійливими особистостями. Фіолетовий може вказувати на несправедливість, егоїзм, але також на унікальність, глибоку інтуїцію та схильність до фантазування.

6. Коричневий. Символізує прагнення до комфорту, фізичних відчуттів та затишку. Люди, які вибирають коричневий, можуть бути орієнтовані на стабільність, практичність та надійність. Цей колір часто пов'язаний з поступливістю, залежністю від зовнішніх обставин, спокоєм та сумлінністю.

7. Чорний. Цей колір часто асоціюється з відмовою, протестом та незгодою. Чорний може символізувати незалежність, силу волі, але також ворожість та відчуженість. Характеристики особистості можуть включати волю до самостійності, сильний внутрішній світ, але також складнощі у вираженні емоцій та уникнення соціальних контактів.

8. Сірий. Цей колір символізує нейтральність, відстороненість і бажання уникати соціальних зобов'язань. Він може вказувати на бажання залишитися непоміченим, уникнути конфліктів та бути вільним від обтяжень. Особистісні риси, пов'язані з сірим кольором, можуть включати пасивність, невпевненість у собі, млявість, але також бажання стабільності та безпеки.

"Телеграф" раніше опублікував матеріали, про те як колір очей відкриє всю правду про ваш характер. Окрім цього, вам може сподобатися веселий тест по картинці на визначення темпераменту.