У лютому в Україні помітно потеплішає: народний синоптик розповів, коли це буде

Читать на русском
Автор
25570
pixabay.com

Українців чекає два періоди підвищення температури в лютому

Перший місяць 2024 року багатьох уже встиг стомити температурними гойдалками, морозами та снігопадами. Однак у лютому погода зміниться, — без гойдалок не обійдеться, проте буде помітно тепліше.

Принаймні саме так стверджує народний синоптик Володимир Деркач, який раніше дав ексклюзивний прогноз на зиму для "Телеграфу".

За його прогнозом, початок першої третини лютого ознаменується невеликим похолоданням порівняно з кінцем січня — протягом дня температура очікується близько нуля градусів, а вночі морози. Але потім трохи потеплішає, хоча вночі ще буде мінусова температура. Опади очікуються помірними, хоч буде вітряно.

Друга третина лютого стане холоднішою, особливо морозно буде ночами, проте в кінці другої декади місяця прийде різке потепління.

В останню третину лютого також буде тепло. "В окремі дні спостерігатиметься морозна температура, хоча це більше стосується нічного часу, а вдень близько 0° або взагалі плюс. Опадів буде небагато", — прогнозує Деркач.

Зауважимо, що Володимир Деркач — народний синоптик з Волині, який уже понад два десятиліття займається прогнозуванням погоди на підставі старих народних прикмет. Його методика ґрунтується на гіпотезі, що кожен день у проміжку з 25 грудня по 7 січня може розповісти про те, якою буде погода протягом усього року.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, чи варто чекати на магнітні бурі найближчим часом.