На зміну відлизі прийде 13-градусний мороз, але ненадовго: прогноз погоди на найближчі дні

Читать на русском
Автор
1584
На українців чекають погодні контрасти
На українців чекають погодні контрасти. Фото freepik.com

Особливо складно пережити такі умови метеозалежним людям

Після сильних морозів в Україну прийшла відлига, яка принесла із собою опади. Однак незабаром знову похолодає, місцями буде до -13 градусів, цього тижня в країні будуть справжні "погодні гойдалки".

За прогнозом Українського гідрометцентру, у вівторок, 16 січня, вдень термометри покажуть -4 +6 градусів (у Криму +9). Найтепліше буде на півдні та сході, а найхолодніше у західних областях. По всій країні опади.

"16 січня у центральних (крім Вінницької), Харківській та Запорізькій областях ожеледиця, налипання мокрого снігу (I рівень небезпеки, жовтий)", — попередили синоптики.

А от уже середу, 17 січня, морозне повітря знову увірветься до України — вночі очікується 4-13 градусів морозу. Вдень буде від +4 (Одеса) до -8 (Сумщина). По всій країні без опадів, хмарно з проясненнями, лише на Закарпатті пройде сніг із дощем.

Карта погоди на 17 січня.

У четвер, 18 січня, опади накриють усю Україну, вночі прогнозується +2 -12 градусів. Вдень вже буде відчуватися потепління — температура повітря прогнозується на рівні -1 +8 градусів, найтепліше буде на півдні, найхолодніше — у Сумській, Харківській та Луганській областях.

Карта погоди на 18 січня

У п’ятницю, 19 січня, тепле повітря витіснить холодне: вночі стовпчики термометрів покажуть -4 +6 градусів, вдень очікується від 1 до 11 градусів тепла, найвищі температури — на Херсонщині. По всій країні, окрім південної частини, сильний сніг із дощем.

Карта погоди на 19 січня

До суботи, 20 січня, погода дещо стабілізується – мокрий сніг пройде лише на сході, у Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях. На решті території без опадів, хмарно із проясненнями. Вночі прогнозується від 1 градуса тепла до 6 морозу, вдень буде від +1 до -6.

Карта погоди на 20 січня

Раніше народний синоптик Володимир Деркач в ексклюзивному прогнозі "Телеграфу" розповів, на яку погоду чекати у лютому. З другої декади місяця вона буде майже весняна.