Соковита начинка та пишне тісто: німці готують так яблучний пиріг вже двісті років

Читати російською
Автор

Близьких за вуха не відтягнете від такого пирога

У кожній країні, де ростуть яблука, існують унікальні рецепти яблучних пирогів. Ми готуємо шарлотку, австрійці люблять віденський яблучний штрудель, а французи пишаються перевернутим пирогом "Тарт Татен".

А ось німецький яблучний пиріг називається "Апфелькухен" і готують вони його із середини XIX століття. Він нескладний у приготуванні, але фантастичний на смак. Рецептом яблучної смакоти ділиться "Важливо знати".

Як приготувати німецький яблучний пиріг

Інгредієнти

Для тіста:

  • 250 г борошна;
  • 200 г цукрової пудри;
  • 100 г вершкового масла;
  • 5 курячих яєць;
  • цедра лимона.

Для начинки:

  • 250 мл сметани 30%;
  • 4 яблука;
  • 3 курячі яйця;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. кориці.

Спосіб приготування:

  1. В окремому посудині за допомогою блендера змішуємо вершкове масло з цукровою пудрою. Туди ж відправляємо курячі яйця та перемішуємо інгредієнти до однорідності.
  2. В отриману масу додаємо цедру лимона, борошно і замішуємо тісто.
  3. Для приготування начинки в окремому посуді змішуємо яйця, сметану, цукор і корицю, збиваємо до однорідного стану.
  4. Форму для випікання застилаємо пергаментним папером для випікання, зверху виливаємо тісто.
  5. Яблука миємо, нарізаємо тонкими слайсами і викладаємо зверху на тісто. На них виливаємо начинку та відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.

Готовий німецький пиріг подаємо з ароматною турецькою кавою та насолоджуємося. Смачного!