Якщо кіт образився. Чотири способи повернути його прихильність

Читать на русском
Автор
25332
Фото: pixabay.com

Спроба погладити кота може викликати агресію

Коти — це тварини з власним характером, і іноді вони можуть образитися. Якщо ваш улюбленець виглядає сумним і не проявляє свою звичайну прихильність, не варто панікувати. В цій статті ми розглянемо чотири ефективні способи, які допоможуть вам повернути прихильність вашого чотирилапого друга.

Уникайте гніву

Кричати на свого кота за те, що він природно реагує на незручні ситуації, не покращить його настрій. Важливо залишатися спокійним і терплячим, уникайте покарань.

Не втішайте їх

Це може здатися нерозумним, але, якщо ви помітите ознаки роздратування, а потім спробуєте втішити свого кота, погладивши його, це може погіршити ситуацію. Коти залишаються в стані сильного збудження протягом кількох годин, тож навіть якщо початкова причина роздратування зникла, це все одно може мати тривалий емоційний ефект. Вони можуть негативно реагувати на дотики протягом кількох годин після першого інциденту. Спроба вторгнення в їхній особистий простір лише посилить емоції та може призвести до агресивної відповіді.

Пройдіть обстеження у ветеринара

Це також може бути сигналом поганого самопочуття, адже образа у котів проявляється у формі відсутності активності, ховання від господарів чи поганого апетиту. Якщо поведінка вашої кішки змінюється, було б гарною ідеєю піти та проконсультуватися з ветеринаром. Зміни у поведінці можуть свідчити про хворобу, тому обов’язково підіть і пройдіть перевірку, особливо якщо ваш кіт частіше ховається.

Методи відволікання

Це метод, який деякі власники домашніх тварин використовують, щоб допомогти зняти напругу — за допомогою маленьких іграшок. Якщо ви вирішите підійти, переконайтеся, що ви робите це обережно. Зробіть себе якомога меншим, щоб виглядати менш лякаючим і дати своєму коту зрозуміти, що ви не представляєте загрози. Знову ж таки, вони можуть захищатися, якщо в будь-який момент відчувати, що їх загнали в кут.

Раніше "Телеграф" розповідав, коли найкраще ставити ялинку, щоб залучити багатство.